,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Студенти та викладачі ЧДТУ подали два проекти на Громадський бюджет 2017
Вівторок, 24 жовтня 2017 13:22

Студенти та викладачі ЧДТУ подали два проекти на Громадський бюджет 2017

Поміж 110 проектів, що висунуто на голосування за програмою «Громадський бюджет 2017 рік», є дві ініціативи Черкаського державного технологічного університету.

Про це повідомляє видання ВиЧЕрпно, посилаючись на прес-службу ЧДТУ.

Студенти та викладачі кафедри дизайну ЧДТУ пропонують облаштувати Smart-зупинку громадського транспорту UniverSITY (номер для голосування 78). Ця ідея передбачає закриту конструкцію будівлі, сонячні батареї, систему OLED освітлення, обладнані місця для очікування, інвалідних та дитячих, велосипедів, встановлення автоматів для видачі квитків, інформаційного табло, Wi-fi, USB-портів, вертикального фонтану та смітників. Зупинку планується розмістити біля магазину «Novus».

Крім того, студенти черкаського вишу мріють про облаштування території поліфункціональним «розумним» місцем для відпочинку – Smartrest (номер для голосування 56). Ідея полягає у створенні ансамблю малих архітектурних форм: модульна лава, ліхтар із урною для сміття, паркувальне місце для велосипедів. Автори проекту пропонують виконати таке місце для відпочинку у мінімалістичному стилі з чіткою геометрією та простими формами у нейтральних кольорах. П’ять конструкцій пропонують розмістити на бульварі Шевченка між вулицями Кобзарською та Новопречистенською та одну на розі бульвару Шевченка і вулиці Кобзарської (біля 1 корпусу ЧДТУ). Такий проект вирішує проблеми вуличного освітлення та облаштування «розумних» зон відпочинку для прогресивної молоді.

Однодумці впевнені, що втілення ідей студентів кафедри дизайну ЧДТУ значно покращить рівень життя місцевої громади, адже подібні проекти досить поширені у Європі, а Черкаси мають стати взірцевим європейським містом.

Підтримати проекти можна під час голосування, що відбуватиметься з 1 до 14 листопада 2017року  за допомогою:

1) електронного голосування: на сайті Черкаської міської ради, розділ Громадський бюджет/Громадське голосування 2017 рік (ідентифікація через BANK ID, зокрема за допомогою системи Приват-24, електронно-цифрового підпису);

2) паперового голосування: у приміщенні Черкаської центральної міської бібліотеки для дітей, що знаходиться за адресою м. Черкаси, бул. Шевченка, 390 з 9.00 до 18.00  (навпроти 10 корпусу ЧДТУ) та інших бібліотеках міста. При собі мати паспорт та ідентифікаційний код. У випадку, якщо адресою реєстрації у паспорті є не м. Черкаси, то ще мати при собі інший документ (студентський квиток), що підтверджує місце перебування, роботи, навчання, служби тощо в місті Черкаси.