,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ відзначили День студентського спорту
Середа, 20 вересня 2017 09:57

У ЧДТУ відзначили День студентського спорту

19 вересня на Площі Знань Черкаського державного технологічного університету відбулося студентське спортивне свято, приурочене до Міжнародного дня студентського спорту. Насичена святкова спортивна програма включала і флешмоб із танців, і флешмоб з віджимання, і спортивні змагання.

Як повідомили онлайн-газеті Новини Черкас у прес-службі учбового закладу, змагання проходили у чотирьох видах спорту: віджимання гирі, набивання м’яча, перетягування канату та швидкі шашки. Справжні патріоти своїх факультетів та університету прийшли на Площу знань, аби підтримати спортивний дух своєї команди.

На урочистому відкритті Дня студентського спорту в. о. ректора Черкаського державного технологічного університету Олег Григор привітав студентів, викладачів і гостей університету зі спортивним святом та відзначив роль спорту у навчально-виховному процесі університету та відзначив активний стиль життя студентів вишу. А саме таке свято і сприяє підвищенню значимості спорту в університеті, поширенню ідей і цінностей лідерства, чесної боротьби, здорового способу життя та консолідації молодого покоління.

В.о. ректора університету Олег Григор відзначив подяками ЧДТУ усіх спортсменів, які прославляють рідний виш на спортивних майданчиках Черкащини та України і є справжньою спортивною гордістю ЧДТУ.

Як зазначила запрошена на свято начальник Черкаського обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту Антоніна Саприкіна, цьогоріч вперше по всьому світі під егідою ЮНЕСКО відзначається Міжнародний день студентського спорту. У цьому році серію спортивних заходів, присвячених Дню студентського спорту, відкриває Всеукраїнський флешмоб у вигляді віджимань від підлоги в кількості 22 разів.

Антоніна Саприкіна привітала ЧДТУ зі спортивним світом та вручила грамоти Управління спорту завідувачу кафедри фізичного виховання та здоров'я людини Василю Загородньому та викладачу кафедри Ларисі Ярославській.

Цього дня Площа Знань перетворилася на суцільну територію свята, спортивно-розважальну зону для всіх без винятку гостей. Спочатку всі присутні емоційно підтримували та аплодували учасникам танцювального флешмобу, які запалили всіх своїми запальними рухами. Адже до хореографічної постановки долучилися навіть ті, хто досі танцями не займався.

Опісля танцювального флешмобу юнаки та дівчата всіх факультетів взяли участь у спортивному флешмобі - згинанні-розгинанні рук в упорі лежачи, у кількості 22 разів.

Студенти та викладачі мали змоги взяти участь у змаганнях з швидких шашок, у поштовху гирі, набиванні м’яча, перетягуванні канату.

У змаганнях із шашок серед дівчат призові місця розподілились таким чином:

І місце - Новосад Лілія, студентка ІІ курсу, МЕ-163 (ФЕУ);

ІІ місце -Кравець Олександра, студентка І курсу, МК-177(ФЕУ);

ІІІ місце -Веремієнко Олена, студентка І курсу, МК-177(ФЕУ).

У змаганнях з шашок серед юнаків:

І місце - Халудров В'ячеслав, студент ІІІ курсу, гр. ІМ-51 (ФКТМД);

ІІ місце - Кумі Самюель, студент І курсу HHЦРІС;

ІІІ місце - Небогін Євген, студент ІV курсу, гр. Б-41 (БФ).

Найсильніша трійка гирьовиків університету виглядить таким чином:

І місце - Якименко Юрій, студент V курсу, гр. ЕСЕ -076(ФЕТ);

ІІ місце - Пономаренко Микола, студент V курсу, гр.ТК-074 (ФЕТ);

ІІІ місце -Онищенко Ярослав, студент ІІ курсу, гр. ЕК-63 (БФ).

Найспритніші та технічні футболісти у набиванні м’яча визначені:

І місце - Антошкін Юліан, І курс, БФ;

ІІ місце - Маккана Денис, студент ІІ курсу, ФІТІС;

ІІІ місце -Шепель В., студент І курсу, ФКТМД.

За результатами змагань перетягуванні канату серед збірних команд факультетів:

І місце - ФЕТ;

ІІ місце -будівельний факультет;

ІІІ місце - ФКТМД.

Запальна музика, енергія, молодість, краса і завзятість не залишили нікого байдужими і подарували справжнє емоційне піднесення.

Проректор з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко і завідувач кафедри фізичного та здоров’я людини Василь Загородній вручили грамоти переможцям, а начальник Центру студентського розвитку та культурних програм Тетяна Кужим - солодкі призи від профкому університету кожному факультету.