,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ підбили підсумки вступної кампанії
П'ятниця, 19 серпня 2016 14:30

У ЧДТУ підбили підсумки вступної кампанії

Департамент освіти і науки ЧОДА

 У цьому році слід відзначити саме набір «сильних» абітурієнтів, що є показником не тільки професійної а й наукової орієнтації вишу» – повідомляє виконуючий обов’язки ректора Черкаського державного технологічного університету Олег Григор. За його словами, нова система розподілу місць на навчання за державним замовленням дозволила підняти прохідний бал.

     – Ще однією особливістю цьогорічної кампанії, – додає Олег Григор, – є те, що, відповідно до тенденцій економічного розвитку України, у державі значно зросла затребуваність у спеціалістах по таких провідних галузях, як електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, радіотехніка та телекомунікації, галузеве машинобудування.

     Інформує відповідальний секретар приймальної комісії ЧДТУ Віктор Демиденко:

     – Станом на сьогодні, на навчання за освітнім ступенем магістра та освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста зараховано 966 студентів, на навчання за скороченими програмами підготовки (2 та 3 курс) – 382, на перший курс денної і заочної форми навчання зараховано 416 вступників.

     Найбільшу кількість студентів, що отримали право навчання за державним замовленням, прийнято на факультети комп’ютеризованих технологій машинобудування та дизайну, економіки та управління, – зазначив Віктор В’ячеславович, – але загальний рейтинг популярних спеціальностей залишився майже без змін: максимальна кількість молоді навчатиметься інженерно-технічнім та економічним спеціальностям, також туризму, готельно-ресторанній справі та дизайну.