,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Вступна компанія цьогоріч розпочалася… з “падіння” сервера, що приймає заяви абітурієнтів
Четвер, 14 липня 2016 21:46

Вступна компанія цьогоріч розпочалася… з “падіння” сервера, що приймає заяви абітурієнтів

 

ДЗВІН

— Закономірно для впровадження новацій, цьогорічна вступна кампанія почалася зі збою у роботі сайту для подання електронних заяв вступників, – констатує відповідальний секретар приймальної комісії ЧДТУ Віктор Демиденко. – Попри це, консультаційний центр, спеціально відкритий для допомоги абітурієнтам області у поданні електронних заяв, надає консультації вступникам та їх батькам із самого ранку – і перший абітурієнт,  хлопець із Кіровоградської області – був у нас уже о 8.30.

— Сьогодні у нас побувало уже понад 20 абітурієнтів із батьками, – розповідає консультант центру для подання електронних заяв, доцент кафедри економіки та підприємництва ЧДТУ Ірина Березюк-Рибак. – Батьки, переважно, запитують про шанси дитини навчатись за рахунок держбюджету.

Дітей більше цікавить порада у виборі самої професії – найбільше цікавляться економічними, інформаційними  та інженерними спеціальностями.  Є дуже цілеспрямовані діти, яких цікавить реальність отримати роботу після навчання за обраною спеціальністю. Проте, дуже поширеною проблемою є незорієнтованість вступників. Дитина приходить із «розкомплектованим» набором результатів ЗНО,  наприклад, таким – англійська мова, історія, біологія – і просить: «Підберіть мені щось».

Тобто,  реєструючись на ЗНО, вона ще не уявляла, куди вступатиме і які предмети ЗНО їй потрібні – і не уявляє і досі. Звичайно, я допомагаю зорієнтуватись у тому, до якої професії дитина має найбільшу схильність, знайомлю її зі специфікою кожного факультету, проте така профорієнтаційна робота – та тестування дитини на її професійні інтереси –  повинна вестися ще у школі, на етапі ДО вступу, щоб допомогти вчасно обрати необхідні ЗНО, вуз, факультет –  і професію, загалом.