,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас ЧДТУ підписав Меморандум про співпрацю з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини
Вівторок, 26 березня 2024 10:52

ЧДТУ підписав Меморандум про співпрацю з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини

18 березня 2024 року на засіданні Вченої ради ЧДТУ ректор ЧДТУ Олег Григор та Омбудсман України Дмитро Лубінець, який перебував на Черкащині з робочим візитом, підписали Меморандум про співпрацю між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Черкаським державним технологічний університетом задля координації зусиль у сфері розроблення та впровадження науково обґрунтованих механізмів забезпечення та захисту прав і свобод людини й громадянина. Про це інформує «Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації», посилаючись на пресслужбу ЧДТУ.

Виходячи із загального розуміння необхідності забезпечення гарантій державного захисту конституційних прав, свобод і законних інтересів громадян, усвідомлюючи важливість поєднання науки, освіти та практики у сфері захисту прав людини, прагнучи забезпечити максимальну ефективність здійснюваних заходів при досягненні спільних цілей, партнери спрямують зусилля на досягнення мети Меморандуму, що здійснюється у форматі підготовки та реалізації спільних заходів і проєктів, зокрема розроблення науково обґрунтованих пропозицій щодо удосконалення законодавства та правозастосовної діяльності у сфері реалізації та захисту прав і свобод людини і громадянина, підготовки фахівців із питань захисту прав людини, підвищення правової поінформованості населення про права і свободи людини і громадянина.

– Основний напрям нашої роботи – це розвиток системи освіти в Україні. Важливо, щоб всі державні виші розуміли, що треба займатися молоддю, треба займатись дітьми, вихованням патріотизму. Мені надзвичайно приємно підписати цей Меморандум. Ми готові брати на стажування ваших студентів, ми готові проводити спільні тренінги, круглі столи, інші заходи. Ми готові запропонувати не тільки стажування, а й створити пілотний проєкт і брати молодь на роботу. Я з задоволенням беру на роботу молодих активних людей із базовою вищою освітою та зі знанням англійської мови відповідно до Закону України «Про державну службу». Нам є куди розвиватися. Я відверто скажу, що люблю експериментувати – мені не важливий досвід, я беру молодих людей, які бажають змінювати нашу країну на краще, – наголосив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.