,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас На базі ЧДТУ Омбудсман України Дмитро Лубінець провів регіональний захід
Вівторок, 19 березня 2024 10:38

На базі ЧДТУ Омбудсман України Дмитро Лубінець провів регіональний захід

 18 березня 2024 року у межах робочого візиту Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець провів регіональний захід та низку зустрічей на базі Черкаського державного технологічного університету. Про це повідомляє «Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації», посилаючись на пресслужбу ЧДТУ.

– Конституція України гарантує права і свободи людини. Кожен громадянин має право звертатися за захистом своїх прав до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Сьогодні йтиметься про права українців та про діяльність команди Омбудсмана України, – зазначив у вітальній промові ректор ЧДТУ Олег Григор та побажав усім плідної роботи.

Програма робочого візиту Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця у Черкаській області передбачала низку зустрічей та заходів, які мали на меті стати дискусійними платформами для обговорення стану дотримання прав людини в області, зокрема прав дітей, внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців, військовополонених, прав людей, які перебувають у місцях несвободи та інших категорій громадян.

Початком таких зустрічей став зініційований Омбудсманом України захід «Головні аспекти роботи Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в умовах збройної агресії рф проти України» за участю керівників області, міста, народних депутатів України та депутатів місцевих рад, представників правоохоронних, судових органів та військового сектору, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівників установ, підприємств та організацій, представників громадськості та медіа.

– Я хочу, щоб наша з вами зустріч відбувалася у робочому форматі, де у вас буде можливість поставити запитання, висловити коментарі чи ремарки. Мені важливо відчувати, що насправді відбувається в регіоні, що вас турбує, де ми можемо спільно відпрацьовувати. Головне не може один Уповноважений з прав людини в Україні створити дієву систему захисту прав людини в Україні. Тільки разом ми можемо зробити систему в Україні, де кожен і кожна буде чітко відчувати, що його права, чи її права не порушуються, а в разі порушення вони можуть максимально швидко бути відновленими. Головне, щоб ми разом над цим працювали, – звернувся до учасників Дмитро Лубінець.

Під час регіонального заходу Уповноважений представив структуру Офісу Омбудсмана, розповів про напрями діяльності, навівши конкретні приклади та статистику, зауваживши, що Черкащина – серед найкращих регіонів України щодо роботи держструктур та дотримання прав людини.

Принагідно Дмитро Лубінець представив авдиторії представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Черкаській області – старшого викладача кафедри історії та права ЧДТУ Максима Тептюка, який має всі повноваження Омбудсмана України, відповідно до чинного законодавства, у межах Черкаського регіону.

– Наша інституція є на чолі захисту прав людини в Україні. Щодня ми працюємо над тим, щоб поновлювати права. Ми робимо все можливе, щоб права людей були захищені. Ми є тим запобіжником у суспільстві, який буде стояти на захисті прав, своєрідним містком між громадянським суспільством і державою, – наголосив у своїй промові Максим Тептюк.

Далі Омбудсман України зустрівся з родинами військовополонених та зниклих безвісти оборонців України.

Сьогодні кожен має усвідомлювати, що українці проливають кров за вільну, демократичну Європу, де права людини – це її правові можливості, на які людина має право тому, що вона є людиною.