,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ пройшов творчий вечір члена Національної спілки письменників України Юрія Теслі
П'ятниця, 17 листопада 2023 09:26

У ЧДТУ пройшов творчий вечір члена Національної спілки письменників України Юрія Теслі

14 листопада 2023 року в Черкаському державному технологічному університеті відбувся поетичний творчий вечір члена Національної спілки письменників України, професора Юрія Теслі. Про це інформує  «Прочерк», посилаючись на пресслужбу ЧДТУ.

Поетичними рядками, до написання яких у 2016 році вченого, менеджера, програміста надихнула його дружина Ольга, автор ділився зі своїми колегами-науковцями та поціновувачами сучасної поезії.

За словами автора, чимало його віршів носять суспільно-політичний характер, та цього дня Юрій Тесля читав переважно ліричні твори, присвячені дружині, жінкам, рідній Вільшанці; звучала поезія, сповнена алюзій на наукову діяльність, зокрема вірш «Одинадцята заповідь» з однойменної збірки розкриває вплив інформаційних технологій на суспільство. Юрій Миколайович зауважив, що його завжди цікавило поняття душі людини, її природа, її місце в світі. Водночас автор зазначив, що нині він не може читати тексти про війну чи про недоліки влади, адже зараз ми маємо об’єднатися навколо єдиної мети – нашої омріяної Перемоги.