,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У Новомиргороді пройшов День відкритих дверей ЧДТУ
Четвер, 16 листопада 2023 14:36

У Новомиргороді пройшов День відкритих дверей ЧДТУ

     У Новомиргороді, а саме у Златопільському ліцеї пройшов День відкритих дверей Черкаського державного технологічного університету. Досі профорієнтаційні заходи проводили виші з Кропивницького, але цього року було вирішено ознайомити випускників з перевагами Черкаського університету. Про це повідомляють «Новомиргородські вісті».

     – Ринок праці постійно змінюється, – описує ідею заходу директорка Златопільського ліцею Світлана Сергата. – Прислухаючись до порад батьків, наші учні отримують інформацію або про ті спеціальності, які актуальні завжди, наприклад, аграрні, або про ті, які були актуальні колись. Наша мета – продемонструвати професії майбутнього, які допоможуть будувати своє майбутнє і розбудовувати нашу державу.

     Ініціатором заходу виступив міський голова Ігор Забажан, і візит делегації розпочався з підпису договору про співпраці ЧДТУ та Новомиргородської міської ради. Окремий договір був укладений між університетом і Златопільським ліцеєм. Співпраця, передбачена в угодах, зокрема  дасть можливість учням отримувати консультації викладачів ЧДТУ, брати участь у наукових заходах, які будуть проходити в цьому виші.

     З 10.00 делегація працювала у Златопільському ліцеї. Втім, цей заклад приймав 15 листопада одинадцятикласників з усіх ліцеїв громади.

     Захід зосередився на двох локаціях – в актовому залі та власне навчальних приміщеннях. Гості Златопільського ліцею проводили уроки, завдяки яким майбутні випускники могли визначитися з вибором своєї професії. Теми були найрізноманітніші – ази створення власного бізнесу, сучасні напрямки програмування, цікава теплоенергетика, 3-Д моделювання в інженерії, волонтерський менеджмент тощо.

     Справжньою зіркою став ректор ЧДТУ Олег Григор, який провів три лекції для всіх присутніх на заході учнів. Останню лекцію він проводив, на превеликий жаль, в укритті через чергову повітряну тривогу.

     Після завершення заходу для делегації провели екскурсію Новомиргородом.

Нехай сьогоднішній день подарує ЧДТУ ініціативних абітурієнтів, а нашим учням – нові перспективи у житті!