,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Як у черкаських вишах проходить вступна кампанія
Четвер, 07 вересня 2023 09:35

Як у черкаських вишах проходить вступна кампанія

Вступаючи до черкаських вишів у 2023 році абітурієнти надали перевагу спеціальностям, що спрямовані на відбудову України, а саме: кібербезпеці, менеджменту та будівельній справі. Також цьогоріч нової популярності набула агрономія та фізична культура. Про це повідомляє «Суспільне Черкаси».

У Черкаському державному технологічному університеті вступники обирали спеціальності, на які буде попит після війни. Серед них кібербезпека та будівництво, розповів секретар приймальної комісії Андрій Чорній:

«Дуже багато заяв вступати на кібербезпеку, на економічні спеціальності, на право, на дизайн, та електротехнічні системи електроспоживання, будівництво, інженерія програмного забезпечення. Батьки розуміють, що потрібні будуть фахівці, які відбудовуватимуть нашу країну, і держава, яка підтримує у вигляді великої кількості бюджетних місць».

На занятті з хімічних технологій та інженерії п'ятеро студентів. Зі слів Андрія Чорнія, саме на цю спеціальність подали найменшу кількість заявок. Проте студентка Тетяна аргументувала – професія перспективна.

«Це професія майбутнього нашої країни, це дуже престижно. Цікава і різноманітна професія, в якій можна багато знайти дізнатися, і взагалі розвиватися».

З іноземними абітурієнтами ситуація найскладніша. Якщо до війни в закладі навчалося декілька сотень студентів, то тепер охочих вступити в черкаський виш – з десяток. Батьки хвилюються за безпеку, пояснив Андрій Чорній:

«Деякі з них, на жаль, забрали документи, деякі залишилися і навчаються на індивідуальному, онлайн. З першого січня вступило лише вісім вступників. Питають: чи є у вас укриття. Це важливо, так само і для іноземних громадян».

Зі слів пана Андрія, нині триває додатковий набір на магістратуру. Подати заявки вступники можуть до 14 вересня.