,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Першокурсники ЧДТУ урочисто склали присягу студента з нагоди початку нового навчального року
Вівторок, 05 вересня 2023 10:19

Першокурсники ЧДТУ урочисто склали присягу студента з нагоди початку нового навчального року

1 вересня 2023 року Черкаський державний технологічний  університет, не зраджуючи усталеним традиціям, влаштував першокурсникам урочисту інавгурацію із нагоди початку нового 2023/2024 навчального року. Про це інформує «Прочерк», посилаючись на пресслужбу ЧДТУ.

Другу осінь поспіль українське студентство розпочинає навчання у воєнний час, демонструючи непохитну віру в свою батьківщину, у Збройні Сили України, в Перемогу.

– Важлива місія Черкаського державного технологічного університету – зробити вас професіоналами, адже саме вам випадає велика робота – відбудова України після перемоги,  відродження економіки, зведення нових будівель, створення заводів, налагодження бізнесу тощо. Я знаю, що серед вас майбутні керівники підприємств, приватних та державних установ, доктора наук, депутати рад, – ті, хто подбають про майбутнє нашої держави. Бажаю вам по максимуму використати роки навчання в університеті, аби згодом гордо носити звання «Випускник ЧДТУ», – привітав молодь із початком нового навчального року ректор ЧДТУ, професор Олег Григор, наголосивши на обов'язковому дотриманні правил безпеки, адже життя кожного – це майбутнє країни.

До вітальних слів очільника університету доєднався голова первинної профспілкової організації ЧДТУ Василь Загородній, який висловив студентам найщиріші побажання.

– Сьогодні ви стали на сходинку професійного зростання і від того, як ви  будете навчатися, як будете проходити виробничу практику, здобувати досвід, залежить ваш успіх у майбутньому, – зазначив Василь Загородній.

Принагідно, Василь Володимирович вручив Почесні грамоти Черкаського обкому Профспілки працівників освіти і науки України за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток національної освіти, ініціативну діяльність, добротворення, високі досягнення у вихованні молодого покоління, за співпрацю щодо розвитку профспілкового руху та з нагоди відзначення 32 річниці Дня Незалежності України: декану факультету гуманітарних технологій ЧДТУ, професору Наталії Махині, кандидату технічних наук, доценту кафедри автомобілів та технологій їх експлуатації ЧДТУ Максиму Рудю,  завідувачу кафедри екології ЧДТУ, професору Олені Хоменко та Грамоти первинної профспілкової організації ЧДТУ кандидату мистецтвознавства, доценту кафедри дизайну Олександру Луговському та студентці факультету електронних технологій, автотранспорту та машинобудування, голові Студентської ради ЧДТУ Ользі Басараб.

Після вітальних слів учорашні школярі, а віднині студенти престижного закладу вищої освіти урочисто склали Присягу Студента ЧДТУ, слова якої мають стати дороговказом для першокурсників. Кожен студент та студентка, присягнувши на вірність своєму університету, отримали Інавгураційний сертифікат на згадку.

Півтора року українці живуть, працюють, навчають і навчаються в умовах повномасштабної війни, невтомлюючись дякувати Збройним Силам України, усім, хто боронить країну від ворога наближаючи Перемогу. На урочистій Інавгурації нового навчального року були присутні воїни – герої нашої держави: як студенти ЧДТУ, так і військові, з якими університет пов’язує давня і міцна дружба, а також волонтери, які надають захисникам важливу підтримку і допомогу. Цього дня з вітальною промовою на Площі знань ЧДТУ виступив очільник Благодійного фонду Support Azov Черкаси Сергій Небога.

Після виступу Сергія Небоги хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, чиї душі проросли у пам’яті сонячними квітами – соняшниками, а також героїв Небесної Сотні, борців за права і свободи людини під час Революції гідності, героїв – солдат і офіцерів Збройних Сил, Державної прикордонної служби, Національної гвардії і Служби безпеки України, незламних «Кіборгів», героїв Іловайська, добровольців, які зі зброєю в руках відстоюють територіальну цілісність нашої батьківщини, нескоренних Азовців, невинних українців, які стали жертвами збройної агресії росії.

Покласти квіти до пам’ятника «Борцям за волю України» на Алеї Слави міста Черкас делегували студентів факультету інформаційних технологій і систем Поліну Ганжу та Артема Носаченка.

Цього дня у Черкаському державному технологічному університеті, започаткувавши нову традицію, першокурсники висадили перші кущі калинової алеї, аби «Калина пам’яті» крізь роки берегла пам’ять про нелегкий шлях до нашої перемоги, адже саме за свободу своєї батьківщини, за її щасливе вільне майбутнє, за єдність народу, за затишок родин і квітучу калину під вікном сьогодні віддають свої життя наші воїни.

– Шановні першокурсники! Сьогодні перед вами відкриваються двері університету та шлях до знань, творчих перемог та наукових звершень. Сподіваюсь, що, приєднавшись до нашої родини ви будете примножувати наші традиції. Нехай студентські роки будуть яскравими та незабутніми, а університет  посяде особливе місце у вашому серці! Цей день ми зустрічаємо у різних місцях: хтось – у танках та БМП, хтось – за шкільними партами та в університетських аудиторіях, але з єдиною метою – перемога України! – звернулася до студентів голова Студентської ради ЧДТУ Ольга Басараб.

Після вітальних слів очільниці Студентської ради університету відбувся символічний «Обряд входин» першокурсників до дружньої викладацько-студентської  родини Черкаського державного технологічного університету, під час якого декани факультетів зустріли нових членів родини запашними короваями, а професорсько-викладацький склад вишу та гості свята щедро засіяли студентів «зерном науки», щоб воно проросло в юних серцях та незабаром дало щедрий урожай.

Наприкінці офіційної частини, яку прикрасили виступи талановитих музикантів студентського гурту «Жарти в сторону» та студентської вокальної студії «Сенс», на першокурсників, викладачів, батьків і гостей університету чекало ближче знайомство у факультетських родинах.