,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Доброчинний ярмарок та дефіле: у черкаському університеті відбулось свято вишиванки
П'ятниця, 19 травня 2023 12:50

Доброчинний ярмарок та дефіле: у черкаському університеті відбулось свято вишиванки

До Всесвітнього дня вишиванки у Черкаському державному технологічному університеті влаштували свято. Про це йдеться в матеріалі від Суспільне Черкаси.

 Студенти організували доброчинний ярмарок, а також показ вишиванок, повідомив Суспільному один з організаторів Артем Носиченко.

На доброчинному ярмарку студенти продавали напої, їжу, книги, творчі вироби тощо. Вторговані кошти спрямують на потреби Збройних Сил України.

Вишиванкове дефіле організували студенти. До нього також долучились викладачі університету, розповів Артем Носиченко:

"Ідея організувати цей захід з'явилась давно, тож ми разом із командою почали працювати над концептом. Так і з'явилась ідея з дефіле, а одна дівчина запропонувала провести доброчинний ярмарок. І воно так гармонійно скомпонувалось. Декорації готували самі протягом двох днів, провели декілька репетицій. Участь взяли не тільки студенти, а й викладачі. До свята долучились всі факультети. На дефіле показали вишиванки не лише нові, а й старовинні, які мають свою історію".

Як глядачка долучилась до показу Вікторія Даценко:

"Я підтримую народні традиції, і дуже хочу, аби вони передавались із покоління в покоління. Тож сьогодні вирішила прийти на дефіле, аби просто підтримати студентів".

Викладачка Інна Лисяна одягла вишиванку своєї бабусі:

"Ми беремо участь у цьому святі кожного року. Я маю дві дуже старовинні вишиванки, одну із них одягла сьогодні. Сьогодні вбрала вишиванку із домотканого полотна. Тобто це повністю ручна робота, яка дісталась мені від бабусі. Їй понад сто років".

Студентка Анастасія Харченко на дефіле також показала сорочку своєї бабусі:

"Сорочку вишивала бабуся для своєї доньки. Потім ця сорочка перейшла до мене і я хочу передавати її з покоління в покоління".

Онлайн передали вітання зі святом студент Сергій Чуйко та випускник Ігор Осадченко. Нині вони боронять країну на фронті.

"Це те, що єднає воїна сьогодення з його прабатьками часів козачини та трипілля", — прокоментував Сергій Чуйко.

Після дефіле судді обирали переможця. Ним стали викладачі факультету економіки та управління.

Приз глядацьких симпатій отримав студент Климентій Тканка:

"Моя вишиванка — це не тільки символ віри у перемогу у будь-якому починанні, а й разом з нею я об'їздив увесь світ".