,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Для черкаських студентів в рамках меморандуму про співпрацю провели екскурсію у “Черкасиобленерго”
Четвер, 10 червня 2021 11:36

Для черкаських студентів в рамках меморандуму про співпрацю провели екскурсію у “Черкасиобленерго”

Від лекцій до практики. Студентам Черкаського державного технологічного університету провели екскурсію у ПАТ «Черкасиобленерго» та ознайомили з роботою енергетиків. Зустріч провели в рамках співпраці Товариства та вишу з метою якісної підготовки спеціалістів для енергетичних підприємств і залучення студентів, як майбутніх працівників компанії. Про це інформує інтернет-видання Дзвін.медіа.

У квітні цього року був підписаний договір про співпрацю з обома організаціями, який передбачає проведення лекцій, практичних занять у навчальному центрі Товариства, екскурсій – на виробництві, а також проходження практики та інші освітні заходи. У ПАТ «Черкасиобленерего» працює близько чотирьох тисяч працівників. Гідний рівень заробітних плат – найвищий у промисловій галузі регіону, повне виконання соціальних гарантій та сталий розвиток Товариства забезпечує мінімальний рівень плинності кадрів. Тож сьогодні студенти мали можливість побачити роботу підприємства з середини та ознайомитися з найважливішіми технологічніми процесами на виробництві.

– «ПАТ «Черкасиобленерго» – це наш роботодавець, ми зацікавлені в тому, щоб студенти йшли працювати безпосередньо за своєю спеціальністю. Переконаний, що такі зустрічі необхідні, адже це дозволяє ще ближче ознайомитись з професією. Тому ми і надалі продовжуватимемо таку співпрацю. Приємно сьогодні зустрічати наших випускників, які працюють у ПАТ «Черкасиобленерго», – розповів доцент кафедри електротехнічних систем Черкаського державного технологічного університету Валентин Ткаченко.


В рамках заходу студенти першого та другого курсів спеціальності електротехнічні системи та комплекси відвідали Черкаську міську філію, Черкаську філію, навчальний центр та центральну диспетчерську службу ПАТ «Черкасиобленерго», Музей електричних лічильників.

Екскурсії провели директор Черкаської міської філії ПАТ «Черкасиобленерго» Вадим Трохимець, директор Черкаської філії ПАТ «Черкасиобленерго» Юрій Батурін. Працівники філій ознайомили молодь з історією створення, роботою диспетчерських, електротехнічних лабораторій, відділу по роботі з побутовими споживачами та іншими підрозділами.

З навчальним центром, спеціальними лабораторіями, де проходять заняття, студентів ознайомив директор цього структурного підрозділу Дмитро Галат. Про найважливіші технологічні процеси центральної диспетчерської служби розповів майбутнім енергетикам заступник начальника з оперативної роботи ЦДС Олександр Шарін.

А на останок з Музеєм електролічильників від найдавніших до сучасних зразків ознайомив молодь заступник начальника центральної служби приладів обліку та метрології Валерій Сідельник.

– Екскурсія дуже насичена, багато цікавої та корисної інформації, яка допомагає легше засвоювати матеріал. Дякуємо організаторам за таку можливість, – розповів Назар Бородієнко.

Студент Олександр Ясинський додає, що приємно вражений тим, як Товариство дбає про персонал, тому тут хочеться працювати.

– Згідно договору ми продовжуємо співпрацю з університетом в напрямку забезпечення європейської освіти, якісної підготовки спеціалістів. Як роботодавець ми зацікавлені у вихованні молодого покоління, освіченого працівника, який володіє не лише знаннями, а й практичними навичками. Наше Товариство постійно інвестує в освіту, професійний розвиток та підвищення кваліфікації працівників. Тому найголовніша мета нашої співпраці – об’єднати інтелектуальний потенціал, навчальні матеріали, та інші ресурси для забезпечення професійної підготовки кожного нашого працівника, – підсумувала директор з управління персоналом ПАТ «Черкасиобленерго» Надія Братаніч.