,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас ОЦЗ інформує: Соціальний діалог покликаний сприяти професійному розвитку наших бійців
Середа, 26 травня 2021 13:19

ОЦЗ інформує: Соціальний діалог покликаний сприяти професійному розвитку наших бійців

Упродовж січня-квітня 2021 року послугами Черкаського міського центру зайнятості скористалися 208 учасників АТО/ООС, із них 173 особи мали статус безробітного. Серед клієнтів міського центру зайнятості 73 громадян із інвалідністю – демобілізовані військовослужбовці. Про це повідомила директорка Черкаського міського центру зайнятості Оксана Щербак, передає ChesnoNews

Задля всебічної психологічної допомоги воїнам та визначення найефективніших шляхів працевлаштування і професійного розвитку, фахівці співпрацюють з соціальними партнерами, які теж працюють у цьому напрямку.

Так, днями директорка міського центру зайнятості та фахівчиня з профорієнтації Оксана Тесленко провели онлайн зустріч для 19 учасників АТО/ООС щодо питань організації власної справи.

До онлайн зустрічі долучилися начальник відділу «Центр допомоги учасникам АТО» Черкаського обласного контактного центру Євгеній Одновол та завідувачка кафедри соціального забезпечення Черкаського державного технологічного університету, кураторка Проекту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» Інна Журба. 

Зі слів Оксани Щербак, служба зайнятості сприяє не лише оперативному пошуку роботи, але й підтримує тих, хто виявив бажання стати на шлях самозайнятості та реалізовувати власні унікальні ідеї. «Наші фахівці працюють з кожним клієнтом індивідуально та здійснюють кваліфікований супровід від початкових етапів до державної реєстрації підприємницької діяльності», – підкреслила керівниця.

Євгеній Одновол відмітив, що психологічна підтримка і всебічна допомога – це те, чого сьогодні гостро потребують учасники бойових дій та їх родини: «Головне у нашій роботі – це цілеспрямована, систематична та якісна допомога в здійсненні соціальної адаптації нашими воїнам на мирній території. Людині потрібна людина. Саме взаємодопомога є запорукою розвитку справжнього цивілізованого суспільства», – прокоментував начальник відділу «Центр допомоги учасникам АТО». 

У свою чергу Інна Журба розповіла про проект «Норвегія-Україна», що покликаний сприяти підвищенню конкурентоспроможності на ринку праці, соціальній адаптації та створенню власного бізнесу військовослужбовцями та членами їх сімей. Нагадаємо, що наприкінці лютого 2021 року в рамках Проекту «Норвегія-Україна» сформовано першу групу слухачів, які приступили до навчання на безкоштовному курсі «Основи підприємництва: відкриття власного бізнесу». На Черкащині програму впроваджують уперше цьогоріч – у Черкаському державному технологічному університеті та в Уманському університеті садівництва.

Під час навчання, кожен дізнається що таке бізнес-план та навчиться його складати, оволодіє знаннями бухгалтерського обліку та оподаткування, матимете змогу поспілкуватися із психологом та пройти тестування. Навчання за цією програмою – це перший крок до створення власної справи, можливість стати управлінцем, керівником або менеджером. Вже у червні цього року відбудеться випуск групи слухачів, серед яких 4 клієнта Черкаського міського центру зайнятості.