,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Черкаський технологічний університет став членом Асоціації кавказьких ВНЗ
Середа, 31 березня 2021 10:43

Черкаський технологічний університет став членом Асоціації кавказьких ВНЗ

Черкаський державний технологічний університет став членом Асоціації кавказьких університетів, яка об`єднує 172 вищі навчальні заклади у різних країнах. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Туреччині.

Підписання документів про членство відбулося в Стамбулі.

«Ми стали 172-им членом Асоціації кавказьких університетів. Така співпраця передбачає обмін досвідом, обмін студентами, передовими академічними досягненнями. Це також крок до визнання наших дипломів іншими країнами», - розповів ректор ЧДТУ Олег Григор.

За його словами, ректори вищих навчальних закладів, які входять до Асоціації, зустрічаються що два роки для обміну досвідом. На останній зустрічі в Стамбулі було 150 ректорів. Наступна ж може пройти в Черкасах.

Президент Асоціації кавказьких університетів Рамазан Коркмаз у цьому зв'язку зазначив: «Ми раді, що Черкаський державний технологічний університет долучився до плеяди вищих навчальних закладів нашої Асоціації з 15 різних країн. Ми реалізуємо науково-освітню співпрацю за різними напрямками між ВНЗ з Туреччини, США, Азербайджану, Грузії, Ірану, Казахстану та інших країн. Скоро, найімовірніше наприкінці року, плануємо на базі ЧДТУ провести симпозіум».

Нагадаємо: асоціація кавказьких університетів створена у 2011 році. Як зазначається на її сайті, з українських вищих навчальних закладів до неї входять Чернігівський національний технологічний університет, Мелітопольський державний педагогічний університет, Таврійський національний університет, Східноукраїнський національний університет.