,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ заступник Міністра освіти і науки презентував концепцію реформування вищої освіти (ФОТО)
Понеділок, 20 січня 2020 12:02

У ЧДТУ заступник Міністра освіти і науки презентував концепцію реформування вищої освіти (ФОТО)

16 січня у Черкаському державному технологічному університеті заступник міністра освіти і науки Єгор Стадний зустрівся із керівниками, викладачами та студентами, щоб презентувати концепцію реформування вищої освіти, ознайомити зі змінами у законі про вищу освіту та дати вичерпні відповіді на актуальні запитання щодо реформи системи управління та фінансування закладів вищої освіти, яка частково розпочалася вже з 1 січня 2020 року. Про це інформує «Вичерпно».

Свій виступ заступник міністра освіти і науки Єгор Стадний почав із активного обговорення досвіду студентів у створенні власних проєктів:

«Проєкти — це круто, оскільки завдяки їм ми маємо змогу напрацювати ті навички, які будуть необхідними для майбутньої професійної кар’єри, яка з часом переросте в свою справу. Проєкти потрібно створювати там, де є, безсумнівно, сформований попит», — наголосив Єгор Стадний.

Заступник міністра зосередився на реформах у вищій освіті, зокрема на першочерговому акцентуванні уваги Міністерства не на кількості студентів, як на основному показнику діяльності закладів вищої освіти, а на якості навчання. Поспілкувавшись із викладачами, Єгор Стадний поінформував про зміни в порядку ліцензування й атестації кадрів вищої освіти та про нову систему фінансування університетів. При цьому наголосив, що впровадження реформи буде поступовим, але неминучим, навівши приклади успішного реформування системи європейських закладів вищої освіти.

«Ключове значення реформ вищої освіти в тому, що відчутний результат для суспільства вони дають через певну кількість років, – зазначив урядовець.

Єгор Стадний зауважив переваги реформи вищої освіти та зазначив, що зміни, які нещодавно ухвалив парламент, дозволять розгорнути форму дуальної освіти на всі заклади вищої освіти, а не лише на пілотні. Упровадження дуальної форми здобуття вищої освіти, де 70% навчального часу студенти проводитимуть на виробництві та отримуватимуть за це гарантовану заробітну плату, сприятиме з’єднанню ринку праці з університетом.

Крім цього, Єгор Стадний поділився майбутнім нововведенням щодо електронного кабінету студента, у якому Міністерство освіти і науки України запитуватиме думки студентів та буде враховувати їх при роботі для покращення системи вищої освіти.