,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас На День відкритих дверей студенти ЧДТУ завітали до податківців Черкащини (Фото)
Вівторок, 14 січня 2020 10:01

На День відкритих дверей студенти ЧДТУ завітали до податківців Черкащини (Фото)

   Наприкінці року, в межах Всеукраїнського тижня права, податківці Головного управління ДПС у Черкаській області провели День відкритих дверей для студентів Черкаського державного технологічного університету спеціальності «Облік і оподаткування». Про це інформує «Дзвін» посилаючися на прес-службу ЧДТУ.     

    Працівник сектору комунікацій Надія Прекопайко розповіла студентам про основні завдання, що стоять перед органами податкової служби та про її реформування, пріоритетом якої є створення нової податкової. Також Наталія Прекопайко зазначила, що головним напрямком реформування є розвиток онлайн сервісів і діджиталізація. Крім того, податківець звернула увагу присутніх на введення з 19 квітня 2020 року нових правил застосування реєстраторів розрахункових операцій.

    Начальник ДПІ у м. Черкаси Інна Павловська організувала для студентів екскурсію в Центрі обслуговування платників. Вона розповіла молоді про сучасні нововведення та електронні сервіси ДПС, які значно полегшують роботу суб’єктів господарювання, ознайомила з принципами надання адміністративних послуг і консультацій платникам податків і процесом приймання податкової звітності. Крім цього, студенти на власні очі побачили, як платники отримують адміністративні послуги та подають звітність.

     Цікавою для відвідувачів стала інформація від посадових осіб управління у м.Черкасах Руслана Демчука, Світлани Добролежи та керівника відділу адміністрування оподаткування на прибуток ГУ ДПС Людмили Кравченко про основні права та обов’язки платників податків, про податки, які необхідно сплачувати, які податки йдуть до державної казни, а які наповнюють місцеві бюджети та на які потреби вони спрямовуються. Звернули увагу студентів на те, що оподаткування, крім обов’язку сплати податків, передбачає реалізацію права платників податку на доходи фізичних осіб на податкову знижку, зокрема права на податкову знижку за навчання.

     Також керівник підрозділу управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу Алла Небилиця зазначила, що Державна податкова служба готова набирати на службу молодих амбітних випускників та, принагідно, розповіла про умови призначення на державну службу та переваги її проходження.