,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ відбулася VII Міжнародна науково-практична конференція «Обробка сигналів і негаусівських процесів»
Понеділок, 27 травня 2019 12:16

У ЧДТУ відбулася VII Міжнародна науково-практична конференція «Обробка сигналів і негаусівських процесів»

   23 травня в Черкаському державному технологічному університеті розпочала роботу дводенна VII Міжнародна науково-практична конференція «Обробка сигналів і негаусівських процесів». Захід присвячено пам'яті професора ЧДТУ Юрія Кунченка. Про це повідомляє Управління освіти і науки Черкаської ОДА. 

    Метою конференції є вивчення досвіду розробки, впровадження та поширення актуальних прикладних досліджень, пов'язаних з опрацюванням, збереженням та захистом інформації та статистичної обробки даних, розробкою нових математичних моделей та методів обробки сигналів у тому числі негаусівських процесів; ознайомитися з сучасними досягненнями в галузі збереження та захисту інформації.

     До участі у заході також долучилися начальник управління освіти і науки ОДА Валерій Данилевський, студенти, аспіранти, партнери та роботодавці.

     Конференція об'єднала науковців ЧДТУ та інших закладів вищої освіти області, вчених з дальнього та ближнього зарубіжжя, які представили свої наукові дослідження.

    Звертаючись до учасників конференції Валерій Данилевський зазначив: «Той, хто володіє інформацією – володіє світом. Тому ваші фахівці і ваша робота є надзвичайно актуальною не тільки для потреб економіки області чи нашого міста, але й держави вцілому, надто в реаліях викликів інформаційної війни. Оскільки сьогоднішня конференція присвячена світлій пам'яті Юрія Петровича, впевнений, що його справу, якій він присвятив своє життя, будуть примножувати його учні та послідовники».

   У рамках конференції було обговорено такі питання: «Математичні моделі сигналів та систем», «Методи та алгоритми обробки сигналів та статистичних даних», «Апаратні програмні засоби опрацювання сигналів та даних», «Комп'ютерне моделювання».

     Також на учасників конференції чекає екскурсійна програма містом Черкаси.