,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ розпочався тиждень сучасної філософії
Середа, 27 березня 2019 09:58

У ЧДТУ розпочався тиждень сучасної філософії

Уже вдруге кафедра філософських і політичних наук організовує в Черкаському державному технологічному університеті Тиждень Філософії, і цьогоріч він присвячений актуальним питанням саме сучасної філософії. Про це повідомляє «Вичерпно» із прес-служби ЧДТУ.

– Тиждень кафедри філософських і політичних наук проходить під гаслом – «Тиждень сучасної філософії». Я сподіваюся, що цей тиждень виявиться для вас інтелектуально й емоційно насиченим, оскільки ми намагалися зробити наші заходи, наші події цікавими для широкого загалу, а не обмежуватися колом інтересів лише студентів та викладачів, – наголосила у вітальному слові завідувачка кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ Анжела Бойко. – Традиційно наша кафедра та наш університет виступає майданчиком для щирої жвавої дискусії, адже простір вільнодумства має процвітати, приносити результати, здобутки та плоди.

З успішним стартом Тижня сучасної філософії привітали учасників та гостей події ректор ЧДТУ Олег Григор та генеральний директор ТРК «Ільдана» Михайло Калініченко.

Першим гостем філософської події з відкритою лекцією «Міфодизайн: що і навіщо?» став гість Черкаського державного технологічного університету – кандидат психологічних наук, експерт та співзасновник «Школи Медіа-Патріотів», автор книг та програм з методики та практики ведення інформаційних кампаній, провідний експерт з міфодизайну, міжнародний тренер, коуч, політтехнолог, практичний психолог та психолінгвіст Всеволод Зеленін.

«Годі споживати Україну – нумо її творити разом», – так визначає Всеволод Зеленін кредо сучасного міфодизайну.

Під час відкритої лекції експерт пояснив відмінність міфу та міфодизайну, розкривши поняття міфодизайну з його складовими і характеристиками. Крім цього, лектор розглянув чотири основні способи пізнання інформаційної реальності, морфогенез концептів інформаційної війни, навівши приклади створення та спотворення міфів.

– Міф – це не вигадка, міф – це гарно оформлена правда, – зауважив під час лекції Всеволод Зеленін. – Завдання міфодизайнера – приготувати з інфопродукту те, що буде смачно споживати.

Всеволод Зеленін детально зупинився на завданнях, які ставить міфодизайн у розбудові України та приділив увагу рівням інформаційної атаки у інформаційно-психологічній війні.

Учасники лекції мали нагоду на практиці спробувати проаналізувати існуючі міфи, визначаючи їх прихований вплив на суспільство та замислитися над тим, що кожен із слухачів може зробити для України, аби красиві ідеї стали реальністю.