,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Ротарі — це стиль життя: у ЧДТУ обговорили питання миру в Україні
Четвер, 28 березня 2019 09:11

Ротарі — це стиль життя: у ЧДТУ обговорили питання миру в Україні

     26 березня у Черкаському державному технологічному університеті обговорили питання миру в Україні. Дискусія відбулася за ініціативи Ротарійського руху в Черкаській області. На захід завітав заступник Голови комітету розбудови миру в Україні Дистрикту Ротарі Інтернешнл, офіційний спікер ООН, медіатор, миротворець Дірк Люстіг, який виступив із надзвичайно актуальною темою сьогодення «Ротарійська ініціатива з розбудови миру для України». Про це інформує «Вичерпно».     
       Захід розпочався із вітального слова ректора ЧДТУ Олега Григора:
     «Продовжується тиждень сучасної філософії і ми ділимося своїми думками й поглядами, а це є досить важливо. Я впевнений, що ми всі разом додамо належних зусиль, аби дійсно панував мир, починаючи з університета, міста, області, України в цілому».
     Завідувачка кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ Анжела Бойко розповіла, що організація Ротарі є одним із засновників ООН, вона поза політикою та релігійними проблемами. Пані Анжела сама є членом клубу Ротарі в Черкасах. Чому саме цей спікер? Дірк Люстіг — офіційний спікер ООН, медіатор, який 34 рази був у зоні АТО. Він говорить, що в Україні йде війна, але про цю війну знає, на жаль, далеко не весь світ.
     - Ротарі має три рівні: дитячий рівень — Інтеракт, студентський рівень — Ротеракт, рівень для дорослих називається Ротарі. Так от, тільки в ЧДТУ знаходиться Ротеракт. Ми є базовим закладом і наші студенти є активними членами організації. Я глибоко переконана, що наша молодь, наші викладачі зможуть методом виховання донести до суспільства, що ми маємо робити задля миру в країні, — повідомляє Анжела Бойко.
     Зазначимо, Ротарі це виключно благодійна організація, яка займається покращенням життя громади. Зараз тільки в ЧДТУ знаходиться студентський ротеракт.
     «Ми відкриті, якщо молодь хоче долучатися до нас, ми тільки раді. Чим ширше це коло, тим краще вирішуватимуться проблеми миру», — міркує пані Анжела.
     Медіатор та миротворець Дірк Люстіг розповів, що в Україні є всього три Інтеракт-клуби і найстарший з них знаходиться саме в Черкасах, який функціонує на базі першої міської гімназії.
     «Ротарі це не просто гарні значки, якоїсь такої поважної спільноти. Для мене Ротарі — це стиль життя. Головною ідеєю є добро. Адже ти отримуєш значно більше від того добра, що зміг зробити», — говорить Дірк.
     Також Дірк Люстіг розповів свою біографію та за яких умов потрапив до України. Швейцарець поділився з аудиторією планом розбудови миру в нашій країні.
      Наостанок він зазначив, що у своєму житті керується таким висловом — «Service above Self» — служіння понад власне Я.