,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ обговорили перспективи розвитку досліджень у галузі моделювання в енергетиці
Вівторок, 26 лютого 2019 12:17

У ЧДТУ обговорили перспективи розвитку досліджень у галузі моделювання в енергетиці

Днями у межах договорів про співпрацю до Черкаського державного технологічного університету завітали завідувач відділу моделювання динамічних систем Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України доктор технічних наук, професор Анатолій Верлань та доцент кафедри автоматизації проектування енергетичних процесів і систем НТУ«Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Андрій Верлань, які мають значний досвід у галузі моделювання динаміки енергетичних об'єктів та систем. Про це інформує інтернет видання Прочерк.

Головною метою зустрічі було обговорення організації плідної співпраці осередку наукової школи Черкаського державного технологічного університету за напрямом «Математичне та комп’ютерне моделювання динамічних систем на основі інтегральних рівнянь» при кафедрі електротехнічних систем (керівник – професор, д.тех.н. Олександр Ситник), яке, завдяки поєднанню наукового, педагогічного потенціалу, посиленню матеріально-технічного оснащення та інформаційного забезпечення, стане активним дослідницьким середовищем, що зможе забезпечити високу академічну якість освітніх і дослідницьких можливостей на усіх рівнях.

Також під час зустрічі розглянули можливість співпраці між Норвезьким технічним університетом (Йуовік) у галузі спільних прикладних наукових досліджень, академічної мобільності, обміном досвідом, стажування співробітників та аспірантів, проходження практики студентами ЧДТУ тощо.

 

– Вектор діяльності нашого університету завжди спрямований на забезпечення його інтеграції з вищими навчальними закладами, інститутами НАН України та міжнародною університетською спільнотою, з метою отримання університетом додаткових можливостей щодо прискореного розвитку в межах європейської інтеграції, – зазначив під час зустрічі ректор ЧДТУ Олег Григор.