,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Майбутні перекладачі ЧДТУ успішно захистили магістерські роботи
Середа, 30 січня 2019 10:33

Майбутні перекладачі ЧДТУ успішно захистили магістерські роботи

Наприкінці 2018 року на кафедрі романо-германської філології та перекладу Черкаського державного технологічного університету відбувся перший захист кваліфікаційних магістерських робіт студентів спеціальності «Германські мови та літератури: переклад включно». Про це інформує прес-служба ЧДТУ. 

Повідомляє Нова Доба

Представлені на захист теми наукових досліджень майбутніх перекладачів, відрізняються широким спектром актуальних для сучасного перекладознавства питань, зокрема були висвітлені проблеми художнього перекладу, особливості відтворення перекладацьких стратегій в процесі перекладу фахових текстів, політичних промов, сучасної кінопродукції.

Окрім цього, були захищені магістерські роботи, присвячені системам автоматизованого перекладу та базам пам’яті перекладу у підготовці майбутнього перекладача в порівнянні з університетами Німеччини та України.

Студенти-магістри продемонстрували достатньо високий рівень перекладацької компетенції, вміння застосовувати перекладацькі прийоми та способи перекладу в залежності від обраної перекладацької стратегії, продемонстрували глибину наукових обґрунтувань, уміння аналізувати літературні джерела та застосовувати сучасні технології в експериментальних дослідженнях.