,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Студенти та викладачі ЧДТУ креативно відсвяткували День знань (фото)
Понеділок, 03 вересня 2018 14:18

Студенти та викладачі ЧДТУ креативно відсвяткували День знань (фото)

Цього року в Черкаському державному технологічному університеті студенти та викладачі вирішили відсвяткувати День знань нестандартно і трохи накреативили.

Повідомляє інтернет-видання ВиЧерпно

Вперше на святі студенти поспілкувалися із майстром спорту України з футболу, переможцем XV літніх Паралімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро Богданом Кулиничем, заслуженою художницею України, майстринею народного мистецтва Олександрою Теліженко, які щиро привітали першокурсників із новим навчальним роком.

- Вітаю вас, дорогі студенти, із новим етапом у вашому житті. У нашому університеті дійсно є де почати, адже тут є різноманітність спортивних, культурних, освітніх напрямків, де можна себе проявити. Цього я вам і бажаю, — сказав Богдан Кулинич.

- Я вам бажаю, щоб ви всі глибоко копали світову та нашу історію, щоб, врешті, зрозуміли, хто ми є у цьому світі. А ми таки варті того, щоб світ нас знав. А поки що роботи у нас дуже багато. Коли ви засієте свій розум своїми колосальними заннями, тоді виросте класний український урожай. І світ взнає, що Україна варта глибокої поваги, — сказала Олександра Теліженко.

Ректор ЧДТУ Олег Григор також долучився до привітань:

- Бажаю Вам успіху, наполегливої праці та реалізації ваших планів та мрій. А ми зробимо усе, щоб ви відчули, що Черкаський державний технологічний університет є флагманом освіти, щоб ви гордно носили звання випускника нашого університету та тримали в руках диплом про освіту. Дякую за ваш вибір!

Випускник ЧДТУ, голова бюджетної комісії Черкаської міської ради Юрій Тренкін вручив нагороди міської ради та цінні подарунки працівникам університету.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували загиблих Героїв України, а студенти віднесли квіти до пам’ятника «Борцям за волю України» в знак пам’яті та вдячності за подарунок миру.

Варто додати, що цього року на навчання до ЧДТУ вступило 15 осіб, які були та є учасниками АТО.

Після того, як пролунав перший дзвоник та традиційного вручення символічного Ключа знань першокурсникам вперше в історії навчального закладу відбувся символічний Обряд входин першокурсників до викладацько-студенстької родини університету. Кожний факультет викладачі та гості свята зустрічали з короваєм та пропускали через коридор, обсипаючи пшеницею.

Опісля викладачі влаштували батл — обсипали один одного зерном, що залишилося.

Та після цього свято не закінчилося. У парку перед університетом студенти згуртувалися біля своїх викладчів та кураторів для знайомства один з одним, щоб навчальні дні в стінах університету проходили комфортніше. Викладачі факультетів проводили тематичні майстер-класи, пізнавальні вікторини та ігри.

Окрім цього, у рамках Дня знань у ЧДТУ відбулись тренінги лідерства від Студентської ради ЧДТУ, ознайомлення з музеями університету, спортивні змагання, музичні вітання лауреатів всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсів.