,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Курс на розвиток: Олег Григор розповів про плани на новий навчальний рік
Четвер, 30 серпня 2018 15:31

Курс на розвиток: Олег Григор розповів про плани на новий навчальний рік

Удосконалення освітнього процесу, збільшення кількості спеціальностей – саме такою є політика Черкаського державного технологічного університету. Ректор ЧДТУ Олег Григор розповів про плани на новий навчальний рік. Повідомляє видання ВиЧЕрпно.

В університеті кожного року відкриваються нові спеціальності. Так, минулого року університет отримав ліцензії на 5 спеціальностей: «Історія та археологія», «Публічне управління та адміністрування», «Філософія та політична філософія», «Соціальне забезпечення», та «Транспортні технології». У цьому році з’явилося ще й «Право».

Олег Григор розповів, що важливим досягненням університету є збереження контингенту студентів попри демографічну кризу і відтік молоді за кордон, в університеті завжди працюють над здоровою атмосферою у колективах, удосконаленням освітніх програм.

- Ми постійно вивчаємо ринок праці і зараз, проаналізувавши, бачимо, що є потреба, наприклад, в агроінженерії, тому будемо розвивати цей напрямок. Але це тільки один з напрямів, які ми плануємо розвивати в нашому університеті. Згодом повідомимо про інші наші наміри, — розповів Олег Григор.

У Черкаському державному технологічному університеті у цьому році вступили понад 1500 абітурієнтів. Традиційно найбільше вступників на таких спеціальностях як «Маркетинг», «Дизайн», «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа», «Хімічні технології та інженерія», «Будівництво та цивільна інженерія» та «Кібербезпека».

- Фактично результати вступної кампанії залишилися на минулорічному рівні. Ми очікували покращення, але, на жаль, тенденція зменшення вступників у ВНЗ відбулася по всій країні, особливо на технічні спеціальності, — сказав ректор ЧДТУ Олег Григор.

Проте вступна кампанія ще незавершена. Вона триватиме ще понад місяць. За цей час до навчального закладу має можливість вступити іноземна молодь.

Технологічний університет відіграє важливу роль в освітньому, науковому, економічному, соціальному житті регіону. Тому державі потрібно звернути увагу на регіональну освіту, тому що ті студенти, які її отримають, залишатимуться на місцях і розвиватимуть свій регіон.