,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас «Ми відстоюємо цінності, закладені в Конституції», – очільник області
Середа, 27 червня 2018 12:23

«Ми відстоюємо цінності, закладені в Конституції», – очільник області

Урочистості до 22-ої річниці Конституції України відбулися в обласному центрі. За традицією, містяни зібралися на площі перед Черкаським державним технологічним університетом.

Йдеться на офіційному сайті Черкаської обласної державної адміністрації

Тут навчався, а згодом працював проректором до обрання народним депутатом України «батько Конституції» Михайло Сирота. Саме він очолював парламентську комісію, що працювала над Основним Законом держави.

– 28 червня 1996 року – день перемоги українців у боротьбі за самовизначення, – сказав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Кожного дня ми переосмислюємо своє ставлення та власну відповідальність за долю України. Водночас кожен із нас має усвідомити, що Конституція не може миттєво змінити суспільство. Це лише основні напрями руху, решта залежить від нас. Ми живемо в часи великих сподівань, змін і реформ. І крок за кроком прямуємо до мети: жити в успішній країні. Водночас захищаємо нашу незалежність від російського агресора, виборюємо всі ті цінності, що закладені в Конституції України.

До свята очільник області вручив відзнаки. Зокрема, Указом Президента України почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури України» присвоєно Наталії Стороженко-Сіренко. Обласними відзнаками «Холодний Яр» нагороджено головного сержанта розвідувального взводу 122 батальйону Тараса Гребенюка та водія 92 бригади Сергія Одновола.