,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас ЧДТУ долучився до розробки Національного плану дій щодо зайнятості молоді (ФОТО)
Понеділок, 02 липня 2018 09:40

ЧДТУ долучився до розробки Національного плану дій щодо зайнятості молоді (ФОТО)

Минулого тижня, 20 червня, у прес-центрі Черкаської обласної державної адміністрації відбувся круглий стіл щодо розробки Національного плану дій та рекомендацій щодо зайнятості молоді Черкащини.

Повідомляє громадсько-політичне видання Прес-центр

Завідувачка кафедри соціального забезпечення Черкаського державного технологічного університету Інна Журба, викладач Анна Джиквас та студенти спеціальності "соціальне забезпечення" Олена Гаврильченко, Мирослав Лєжньов і Євген Панасенко взяли активну участь у заході, який був організований, аби спільно з молоддю та роботодавцями сформувати бачення того, як краще вирішувати питання зайнятості молоді та в перспективі створити умови для сталого розвитку країни.

На круглому столі представники управління у справах сім'ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації, департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, Обласного центру зайнятості, громадських організацій, вищих навчальних закладів, бізнесу разом з роботодавцями, активістами Черкаського Молодіжного ресурсного центру, головами студентських рад та учнями черкаських шкіл обговорювали проблеми зайнятості молоді й пошук можливих шляхів їх вирішення.

Об`єднавшись у три групи, учасники визначали нагальні проблеми зайнятості молоді, намагалися зрозуміти, як діяти, абимотивувати молодь до працевлаштуваннята розглядалискладнощі пошуку персоналу і підбору кваліфікованих кадрів.

– Якщо навчальні заклади не будуть завалювати студентів неактуальними на ринку праці дисциплінами, а роботодавці будуть зацікавлені у працевлаштуванні студентів без досвіду роботи, то всі ці проблеми невдовзі будуть вирішені, – вважає директорка Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру Олена Кудрявцева.

За круглим столом зібралися дійсно небайдужі люди, які щиро переймаються питаннями зайнятості молоді не тільки з Черкас, а й з інших міст, районів та ОТГ Черкащини.

– Роботодавці готові брати на роботу молодих людей без досвіду роботи, але працювати з людиною, у якої не має навіть бажання вчитись дуже важко, – запевняє представник Cherkasy IT Cluster Анастасія Негода.

Відтак, нинішня ситуація із занятістю молодих людей залежить не лише від мотивації та активності самої молоді, від її бажання навчатися, практикувати здобуті знання й отримувати досвід, працювати та приймати рішення, а й від мудрих керівників та наставників, які прагнуть допомогти, навчити, змотивувати, налагодити дружню атмосферу в колективі та створити достойні умови праці. До того ж, не останнє місце у ланцюгу взаємодії та взаємовідповідальності належить навчальним закладам, освітнім установам та відділам, які будуть навчати не бездумно зазубрювати матеріал та навіювати своїми лекціями сон і байдужість у студентів, а навпаки – оберуть новітні підходи, інтерактивні заняття, актуальні предмети й спеціальності та даватимуть ті знання і практичні навички, які повністю відповідають вимогам сучасного ринку праці!