,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Створювати роботів у Черкасах вчать безкоштовно (Фотофакт)
П'ятниця, 08 червня 2018 12:22

Створювати роботів у Черкасах вчать безкоштовно (Фотофакт)

Нещодавно пролунав останній дзвоник в школах, а в стінах Черкаського державного технологічного університету завершився перший цикл безкоштовних курсів з робототехніки, який проходив на базі кафедри радіотехніки, телекомунікаційних і робототехнічних систем (РТРС). Це перший досвід волонтерського руху в такому напрямку, який став можливий завдяки відкриттю на кафедрі РТРС лабораторії сучасних цифрових рішень і робототехнічних систем за підтримки Черкаської обласної державної адміністрації та Черкаської обласної ради.

Повідомляє інтернет-видання ДЗВІН

Сьогодні робототехніку вважають локомотивом нової технологічної революції. Багато хто впевнений, що в найближчі роки робототехніка значно вплине на якість життя людини, і тому провідні корпорації вже зараз роблять ставку на розробку і розвиток сучасних автоматизованих смарт–систем, робототехнічних комплексів у різноманітних сферах діяльності людини.

Цікавим є той факт, що до проведення таких курсів залучаються самі студенти, зокрема студент-магістр Назарій Романченко, який неодноразово ставав призером Всеукраїнських конкурсів наукових робіт. На цьому етапі він охоче поділився своїм досвідом, навчаючи майбутніх науковців і інженерів основам передачі і прийому даних при використанні різноманітних датчиків, програмуванню на платформі Arduino, принципам побудови проектів тощо.