,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ відкрили перший інформаційний центр ЄС в Черкаській області
П'ятниця, 08 червня 2018 12:09

У ЧДТУ відкрили перший інформаційний центр ЄС в Черкаській області

Сьогодні у Черкаському державному технологічному університеті було відкрито перший інформаційний центр Європейського Союзу в Черкаській області. Це вже 26 інформаційний центр, який створений на території України.

Підписали угоду між представництвом ЄС в Україні та ЧДТУ про створення інформаційного центруголова відділу преси та інформації представництва ЄС в Україні Юргіс Вільчінскас та ректор ЧДТУ Олег Григор. А до урочистого перерізання стрічки на знак відкриття інформаційного центру ЄС долучився й заступник міського голови Черкас Ігор Волошин.

 

Повідомляє інтернет-видання ВиЧерпно

 

- Дуже приємно, що у Черкаській області Європейський Союз обрав саме наш навчальний заклад. Черкаський державний технологічний університет виконає свою місію у наданні інформації про ЄС у повному обсязі, адже ми маємо досвід у роботі з Європейським Союзом, у нас є подвійні дипломи, ми практикуємо обмін викладачами та студентами. Але ми готові надалі плідно працювати, щоб жити у потужній країні, — сказав ректор ЧДТУ Олег Григор.

 

Інформаційний центр інформуватиме населення міста Черкас і Черкаської області про можливості євроінтеграції на регіональному та локальному рівнях.

- Ми пишаємося тим, що знайшли такого серйозного партнера, який дозволив нам відкрити ще один інформаційний центр, перший у Черкаській області. Ми щиро дякуємо колективу університету за те, що вони з ентузіазмом взялися за цю роботу, а ми, у свою чергу, будемо підтримувати цей центр багато років поспіль. Ласкаво прошу в сім’ю інформаційних центрів ЄС! – сказав Юргіс Вільчінскас.

 

У рамках заходу Юргіс Вільчінскас подарував ЧДТУ символічний годинник.

 

Основною метою діяльності інформаційного центру Європейського Союзу в Черкаській області буде:

- поширення інформації про Європейський Союз та його політику;

- сприяння розвитку та розширенню відносин між Україною та ЄС;

- інформування студентів про програми та діяльність ЄС;

- надання допомоги у підготовці наукових та дослідницьких робіт з питань європейської інтеграції;

- сприяння участі студентів у заходах та дебатах з питань діяльності ЄС.

Інформаційний центр ЄС є одним із основних джерел інформації про Європейський Союз. Саме тому в цій установі нададуть всю необхідну інформацію про історію, виникнення та принципи формування ЄС. Перші інформаційні центри ЄС були створені у 1963 році. Сьогодні у світі діє більше 600 центрів, які відкриті переважно при університетських національних бібліотеках, просвітницьких центрах.

Після відкриття інформаційного центру для викладачів, студентів і всіх зацікавлених осіб керівник відділу преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні Юргіс Вільчінскас провів інтерактивну дискусію на тему «Як спонукати зростання економіки України?». Пан Юргіс розповів, що потрібно зробити, щоб Україна стала успішною державою та вийшла на новий рівень розвитку.

 

- Щоб перезавантажити українську економіку, потрібно зробити три вагомі речі: по-перше, потрібно побудувати справедливу соціальну ринкову економіку. Вона має бути побудована на верховенстві права. Ця ринкова економіка має бути заснована на правилах, однакових для всіх. По-друге, економічний успіх повинен ґрунтуватися на ваших інноваціях та конкурентноздатності, а не на тому, як ви знаєте місцеву владу чи як ви можете «пробитися» зі своїми контактами, щоб вас почули. По-третє, економіка все-таки не джунглі. Держава має піклуватися про те, щоб не було монополії, олігархії, неякісної судової системи, рейдерства. Якщо все буде виконано, ми не скажемо, що Україна у минулому році зросла на 2,5%, ми дивитимемось на зовсім інший ріст України, який має бути 6-8%, — сказав Юргіс Вільчінскас.

Довідково: Інформаційні центри ЄС створюються Європейським Союзом для сприяння освіті та дослідженням з питань європейської інтеграції. Ці установи надають всім бажаючим необхідну інформацію про історію виникнення та принципи формування Європейського Союзу, спільні здобутки держав-членів ЄС, поточну проблематику і стратегію подальшого розвитку європейської спільноти.