,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет економіки та управління Новини Нові монографії вченого ЧДТУ по протидії екстремізму і терористичній діяльності в Україні
Понеділок, 18 травня 2015 15:57

Нові монографії вченого ЧДТУ по протидії екстремізму і терористичній діяльності в Україні

Нові монографії вченого ЧДТУ по протидії екстремізму і терористичній діяльності в Україні

У видавництві «Брама-Україна» вийшли монографії кандидата політичних наук, докторанта Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України, доцента кафедри історії України та суспільних дисциплін Черкаського державного технологічного університету Євгена Васильчука, присвячені проблемам запобігання і протидії поширенню політичного радикалізму та екстремізму в Україні.

Монографія «Політичний радикалізм та екстремізм у молодіжному середовищі України» є спробою системного дослідження ідейно-політичної сутності, особливостей поширення, визначення місця політичного радикалізму та екстремізму серед викликів і загроз національній безпеці України. Проаналізовано ідейно-культурні джерела політичного радикалізму та екстремізму, встановлено логіку та механізми формування радикалістських ідейно-політичних доктрин. Окрему увагу приділено визначенню, структуруванню та аналізу соціально-економічних, соціокультурних, суспільно-політичних та ідеологічних чинників ескалації екстремізму в молодіжному соціумі. Розроблено та обґрунтовано рекомендації із запобігання та протидії цьому явищу.

У монографії «Російський екстремізм в Україні» досліджено ідейно-політичну сутність, особливості розгортання діяльності та політико-правові аспекти загроз і викликів українській державності з боку російських екстремістських об’єднань. Проаналізовано тенденції деструктивної діяльності суб’єктів російського екстремізму на території України.

Видання розраховані на фахівців правоохоронних органів, органів державної влади та управління, відповідальних за розроблення і реалізацію державної політики у сфері національної безпеки, науковців, викладачів, студентів вищих навчальних закладів, які цікавляться дослідженнями радикалізму та екстремізму.