,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет економіки та управління Новини Студенти ЧДТУ відвідали Оршанець – кузню прикордонників
Понеділок, 06 квітня 2015 09:20

Студенти ЧДТУ відвідали Оршанець – кузню прикордонників

Студенти ЧДТУ відвідали Оршанець – кузню прикордонників

Доброю традицією для студентів Черкаського державного технологічного університету стали відвідини Центрального музею Державної прикордонної служби України. 2 квітня до навчального центру прикордонників, що в Оршанці, вирушили третьокурсники факультету економіки та управління .

– Потрапляєш в атмосферу військового порядку, дисципліни та гостинності, ледве  ступивши на територію навчального центру, – розповідає про побачене студентка Марина Каюк. – З першої миті перебування у навчальному центрі нас супроводжував заступник начальника музею з наукової роботи, головний зберігач фондів Валерій Євгенович Вишневський. А з якою любов’ю створено експозицію по історії прикордонників від сивої давнини!

Ділиться своїми враженнями і староста групи М 22 Ольга Савченко:

– Кожен експонат-це історія людей, що творили прикордонну службу незалежної України. Сама екскурсовод музею Тамара Наталевич – ветеран війни в Афганістані. Заслуховуєшся її вичерпною розповіддю.

Вразила наших студентів шана до пам’яті прикордонників, які загинули в АТО. Кожна мить їх життя  пройшла перед екскурсантами. Ім’я генерал-майора Ігоря Момота присвоєно Навчальному центру. Він очолював заклад до своєї загибелі на Сході.

– Історія прикордонної служби – це частина історії нашої держави, а історію ми хочемо знати якнайкраще. Без минулого не буває прийдешнього, – додає Світлана Колісник.

Тут студенти також побачили Подяку на ім’я Миколи Івановича Бушина – доктора історичних наук, професора кафедри історії України та суспільних дисциплін ЧДТУ. Його відзначили за участь у створенні експозиції Музею, присвяченій участі прикордонних військ в радянсько-афганській війні 1979-1989 рр. та локальних конфліктах.

– Наша поїздка стала можливою завдяки саме Миколі Івановичу. Він домовився про неї, власним коштом замовив транспорт. Щира вдячність йому за відданість історії країни та рідного краю, – додає Ірина Черкашина.