,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Вівторок, 05 липня 2016 19:08

До уваги молодих вчених та їх наукових керівників !

До уваги молодих вчених, які планують балотуватися у претенденти на здобуття стипендії Кабінету Міністрів України для молодих учених.                                      

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 серпня 1994 р. №560 «Про стипендії Кабінету Міністрів України для молодих учених» просимо до 1500 понеділка 15 серпня 2016 року подати на електронну адресу науково-дослідного інституту ( Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. ) документи молодих вчених, які планують балотуватися у претенденти на здобуття стипендії Кабінету Міністрів України для молодих учених.

Відповідно до Положення про стипендії Кабінету Міністрів України для молодих учених, на здобуття стипендій висуваються молоді вчені (віком до 35 років), які успішно проводять наукові дослідження, мають опубліковані праці та можливість проводити наукові дослідження.

Висунення осіб на здобуття стипендії здійснюється за місцем їхньої основної роботи (навчання) вченою або науково-технічною радою університету за письмовою рекомендацією не менше двох докторів наук, особисто обізнаних з науковими досягненнями і здібностями молодого вченого. Рішення про висунення приймається на засіданні вченої або науково-технічної ради таємним голосуванням за умови, що за нього проголосувало не менше 2/3  присутніх членів ради.

Департамент науково-технічного розвитку Міністерства освіти і науки України рекомендує на засіданні вченої (науково-технічної) ради відбирати претендентів на здобуття стипендій з урахуванням профілю університету.

У зв’язку з тим, що у вересні поточного року очікується 70 вакансій на призначення стипендій, Департаменту рекомендується висувати претендентів з урахуванням чисельності штатних наукових та науково-педагогічних працівників, зокрема, для нашого університету, для якого чисельність штатних наукових та науково-педагогічних працівників не перевищує 1500 осіб, рекомендується висунути не більше трьох претендентів.

 

Перелік документів, що мають підготувати претенденти:

1) резюме, в якому зазначаються наукові досягнення претендента, перспективність його наукової роботи та наявні можливості щодо її проведення;

2) відомості про претендентаде зазначається:

          прізвище, ім’я, по батькові, дата та місяць народження (граничний вік для претендента – 35 років);

          повна назва організації, де претендент працює (навчається);

          посада (для аспірантів та докторантів – рік навчання);

          науковий ступінь, вчене звання; 

          повна домашня та службова адреси, мобільні телефони, домашній та робочий телефони;

          адреса електронної пошти;

3) відомості про пріоритентні напрями наукових досліджень претендента:

          пріоритетний напрям наукових досліджень претендента відповідно до Закону України «Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки»;

          пріоритетний тематичний напрям університету згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 7 вересня 2011 р. № 942 , за яким проводить наукові дослідження претендент;

          пріоритетний тематичний напрям університету, визначений наказом Міністерства, за яким проводить наукові дослідження претендент;

          науковий напрям наукових досліджень претендента.

4) відомості про науковий доробок претендента за останні 5 років, 2011-2016 роки (у кількісному показнику):

         загальна кількість друкованих праць, з них:

         монографії: одноосібні,

                              колективні;

          наукові статті в журналах з індексом цитування (імпакт-фактором);

          наукові статті у закордонних виданнях;

          наукові статті у фахових журналах;

          статті в збірниках матеріалів конференцій та тези доповідей;

          вітчизняні патенти;

          закордонні патенти та ліцензії;

          підручники та посібники з грифом МОН;

          підручники та посібники;

          інша навчально-методична література.

          Участь у виконані НДДКР (за останні 5 років: 2011-2016 роки):

          за державним замовленням;

          за замовленням закордонних установ;

          за госпдоговорами;

5) список наукових публікацій претендента за останні 5 років (зразок); 

6) копії найважливіших (не більше 3-х) праць за останні 5 років (для монографії – анотація обсягом до 2-х сторінок тексту), які входять до списку (п.5);

7) рекомендації не менше двох докторів наук, особисто обізнаних з науковими досягненнями і здібностями молодого вченого (приклад).

 

Документи претендентів, які не пройшли конкурсний відбір, а також оформленні з порушенням зазначених вимог, збереженню та поверненню не підлягають.

Повідомляємо, що відповідно до Законів України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» та постанови Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2012 р. № 872  щомісячний розмір стипендії Кабінету Міністрів України для молодих учених становить один прожитковий мінімум для працездатних осіб, а саме:

з 01 травня   2016 року      – 1450 гривень,

з 01 грудня    2016 року      – 1600 гривень.