,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Понеділок, 15 лютого 2016 22:14

Тренінг ПРООН/ЄС

11-14 лютого 2016 р. в с. Карпати Закарпатської області відбувся тренінг для тренерів із курсу «Сталий розвиток за участі громад».

Тренінг було організовано в рамках співпраці спільного проекту ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) із вишами України. Захід відкрила Світлана Слабінська, спеціаліст з моніторингу та зв’язків із громадськістю проекту МРГ, а модераторами тренінгу виступили Ганна Аладжальян і Тетяна Кузнєцова. За чотири дні учасники, що представляють Національну мережу університетів-партнерів проекту МРГ, серед яких і координатор Ресурсного центру зі сталого розвитку Черкаського державного технологічного університету Юлія Ткаченко, розвивали вміння та навички тренерів, досліджували методологію тренінгу. Тренінг для тренерів охоплював 6 тематичних модулів, що стосуються взаємодії з громадами: робота в команді і особистість активної дії; соціальна мобілізація громад; ефективна комунікація; виявлення потреб громади і менеджмент проектів; конфлікти та шляхи їхнього вирішення (медіація); поради із залучення ресурсів для вирішення проблем громад і реалізації спільних ініціатив.

Також в межах заходу було обговорено та складено план роботи Національної мережі на 2016 рік.

За результатами учасники тренінгу отримали сертифікат тренера. Протягом 2016 року за запропонованою методологією подібні тренінги будуть проведені в ЧДТУ.

 

За інформацією координатора Ресурсного центру зі сталого розвитку ЧДТУ, Юлії Ткаченко

Більше за посиланням: http://cba.org.ua/en/news/news/3430

Галерея зображень