,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Понеділок, 30 грудня 2013 09:37

Грантів Кабінету Міністрів України

Завантажити прикріплення:

ОГОЛОШЕННЯ
Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України
оголошує конкурс проектів, що претендують на одержання грантів Кабінету Міністрів України колективам молодих учених для проведення прикладних наукових досліджень і науково-технічних розробок за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки


1. Тематика конкурсу
1.1. Конкурс проектів, що претендують на одержання грантів Кабінету Міністрів України колективам молодих учених для проведення прикладних наукових досліджень і науково-технічних розробок (далі-гранти) за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки, проводиться за такими напрямами, визначеними Законом України “Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки”: 1) інформаційні та комунікаційні технології; 2) енергетика та енергоефективність; 3) раціональне природокористування; 4) науки про життя, нові технології профілактики та лікування найпоширеніших захворювань; 5) нові речовини і матеріали. 2.Умови та місце проведення конкурсу. 2.1. Гранти надаються з метою підтримки прикладних наукових досліджень і науково-технічних розробок, які спрямовані на створення принципово нових технологій, засобів виробництва, матеріалів, іншої наукоємної продукції. 2.2. Грант може отримати колектив молодих учених, яким на момент оголошення конкурсу не виповнилося 35 років. Чисельність колективу молодих учених - претендентів на отримання гранту не може перевищувати десяти осіб. 2.3. Грант надається на конкурсній основі у розмірі до 1 млн. гривень на весь строк виконання (2014-2015 роки). 2.4. Строк проведення прикладних наукових досліджень і науково-технічних розробок за грантом не може перевищувати два роки. 2.5. Призначення грантів здійснюється Кабінетом Міністрів України. 2.6. Для участі у конкурсі приймаються запити, підготовлені колективом молодих учених разом з науково-дослідною установою, організацією, вищим навчальним закладом III-IV рівня акредитації, на матеріально-технічній базі якої (якого) будуть проводитися прикладні наукові дослідження і науково-технічні розробки за проектом (далі - базова організація). 2.7. Подання на участь у конкурсі від одного колективу більше ніж одного запиту, а також участь одного молодого вченого у більше ніж одному колективі, що подає запит на участь у конкурсі, не допускається.
2
2.8. Необхідними умовами участі у конкурсі є:
2.8.1) наявність у складі колективу молодих учених не менше ніж трьох кандидатів наук у галузі науки, що відповідає тематиці проекту;
2.8.2) науковий доробок членів колективу за тематикою проекту за останні п’ять років (публікації у вітчизняних фахових виданнях, публікації у зарубіжних виданнях та виданнях, що входять до наукометричних баз даних);
2.8.3) гарантійний лист від базової організації щодо надання колективу молодих учених можливості використання необхідного спеціального обладнання і устатковання зазначеної організації для реалізації проекту.
2.9. Інформаційне та організаційне забезпечення проведення конкурсу здійснює Держінформнауки.
Для забезпечення проведення конкурсу Держінформнауки створюється конкурсна комісія (далі - комісія).
Положення про комісію та її склад затверджуються Держінформнауки.
Держінформнауки здійснює прийом та попередній розгляд запитів, організовує їх експертизу, готує перелік проектів, представлених на конкурс, та подає його разом з відповідними матеріалами для розгляду комісії.
2.10. Комісія у тримісячний строк після закінчення приймання запитів на участь у конкурсі розглядає висновки експертизи та на їх підставі визначає відповідність проектів пріоритетним напрямам розвитку науки і техніки, визначає переможців конкурсу та обсяги фінансування за кожним проектом.
2.11. Пропозиції щодо визначення переможців конкурсу комісія подає Держінформнауки у двотижневий строк після їх розгляду.
2.12. Держінформнауки на підставі пропозицій комісії готує проект акта Кабінету Міністрів України щодо надання грантів та у двотижневий строк забезпечує його внесення на розгляд Міністра освіти і науки для подання Кабінетові Міністрів України.
3. Перелік документів, що подаються до Держінформнауки України на конкурс проектів, що претендують на одержання грантів 3.1. Запит на участь у конкурсі на здобуття гранту Кабінету Міністрів України колективу молодих учених для проведення прикладних наукових досліджень і науково-технічних розробок за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки .
Запит на участь у Конкурсі подається за встановленою формою у трьох оригінальних примірниках. Кожний примірник запиту повинен бути засвідчений підписом наукового керівника проекту, підписами виконавців проекту, підписом керівника базової організації та її печаткою.
3.2. Інформаційна довідка про учасника колективу молодих учених-здобувачів грантів Кабінету Міністрів України колективам молодих учених для проведення прикладних наукових досліджень і науково-технічних розробок за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки Довідка надається про кожного учасника колективу молодих вчених окремо, засвідчена його особистим підписом.

3.3. Гарантійний лист базової організації, яка зобов’язується надати колективу молодих учених можливість використання необхідного спеціального обладнання та устатковання для реалізації проекту. 3.4. Супровідний лист на бланку базової організації з переліком поданих на конкурс матеріалів, засвідчений підписом керівника базової організації та її печаткою.
3.5. Оптичний носій, який містить електронні версії документів, зазначених в п.п. 3.1.-3.3.
4. Організація проведення Конкурсу.
4.1. Положення про гранти Кабінету Міністрів України колективам молодих учених для проведення прикладних наукових досліджень і науково-технічних розробок за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 29.08.2012 № 835.
4.2. Перелік та форми документів, що подаються колективами молодих учених на Конкурс, розміщено на офіційному сайті Держінформнауки (www.dknii.gov.ua).
Зазначений перелік та форми документів затверджено наказом Міністерства освіти і науки України “Про затвердження переліку та форм документів, що подаються колективами молодих учених на призначення грантів Кабінету Міністрів України, та форм звітної документації про використання коштів, отриманих як грант” від 26.06.2013 №854, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 16.07.2013 за №1191/23723. 4.3. Документи на участь у Конкурсі подаються у картонній папці з позначенням: “Гранти коллективам молодих учених-2014”; пріоритетний напрям, назва проекту, назва базової організації-заявника, прізвище та ініціали наукового керівника.
4.4. Строк подання документів на Конкурс:
з 20 грудня до 30 грудня 2013 року.
Кінцевий термін подання документів: 30 грудня 2013 року.
4.6. Документи для участі в Конкурсі можуть бути відправлені поштою або подані особисто.
Поштою документи надсилаються на адресу:
01601, м.Київ, бульвар Т.Шевченка, 16, департамент науково-технічного розвитку, відділ досліджень і розробок.
У разі відправлення поштою до розгляду приймаються документи з датою відправки на поштовому штемпелі не пізніше 30 грудня 2013 року.
У разі особистого подання документи необхідно залишити у скриньці для листувань, яка розташована у холі Держінформнауки.
4.7. Документи, подані на Конкурс, що не відповідають визначеним у цьому оголошенні вимогам, після попереднього розгляду відхиляються за формальними ознаками.
4.8. Заміна та перегляд отриманих та зареєстрованих Держінформнауки документів, поданих на Конкурс, не допускається.
4
Подані на Конкурс матеріали не повертаються. 4.9. Телефон для довідок з питань Конкурсу: (044)287-82-32.