,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет гуманітарних технологій Новини Проходження перекладацької практики
Понеділок, 22 січня 2018 16:50

Проходження перекладацької практики

15 січня 2018 р. студенти першого курсу спеціальності «Германські мови та літератури (переклад включно)», гр. НП-75, разом з керівником практики доцентом кафедри романо-германської філології та перекладу Орловою М.О., відвідали перекладацьке бюро «Sister’s Translation» у межах ознайомчої практики на виробництві. Керівник бюро Захаренко-Марійчук Є.О. ознайомила студентів з правилами роботи бюро, з особливостями роботи перекладача на виробництві та викликами, перед якими постає сучасний перекладач.

            17 січня 2018 р. під час проходження перекладацької практики в Черкаському обласному краєзнавчому музеї студенти 2-го, 3-го та 4-го курсу (групи НП-65, НП-55, НП-45) спеціальності «Германські мови та літератури (переклад включно)» разом з керівником практики доцентом кафедри романо-германської філології та перекладу Багач І.Г. долучилися до святкування Міжнародного дня музейного селфі, до якого приєднався Черкаський обласний краєзнавчий музей.

            Збираючи матеріал для перекладацької практики, студенти разом з тим мали можливість ознайомитися з музейними експонатами, прослухали оглядові лекції в залах археології (зав. відділом археології Сиволап Л.Г.) та загальну інформацію про діяльність музею та його зв’язки з іншими установами (зав. відділом наукової роботи Григоренко Т.Г.). Студенти отримали завдання перекласти назви музейних експонатів та їх описи німецькою мовою, що в свою чергу надасть можливість краєзнавчому музею підготувати та проводити екскурсії для гостей з Німеччини.

Галерея зображень