,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет гуманітарних технологій Новини «Тиждень англійської мови» на лінгвістичному факультеті ЧДТУ
Середа, 17 травня 2017 01:17

«Тиждень англійської мови» на лінгвістичному факультеті ЧДТУ

 

«Тиждень англійської мови»

на лінгвістичному факультеті ЧДТУ

З 10 по 13 травня на лінгвістичному факультеті відбувся «Тиждень англійської мови», який проводила кафедра прикладної лінгвістики. У програму Тижня англійської мови було включено наступні заходи: «Науковий марафон», відкриті заняття доц. Кузебної В.В та ст. викл. Зозулі О.В., доц. Макаренко Ю.Г., презентації страв англійською мовою.

Тиждень англійської філології розпочався з Наукового марафону, на якому кафедра прикладної лінгвістики презентувала свої наукові здобутки, напрями діяльності та подальші перспективи розвитку. Завідувач кафедри, доктор філологічних наук, професор, Лімборський І.В. урочисто відкрив цей захід та зазначив, що «сьогоднішня людина початку ХХІ століття, періоду грандіозних глобальних конфліктів і зрушень – це людина, яка здатна поєднувати в собі гуманітарну освіченість зі знаннями в царині точних технологій». Професор наголосив, що саме любов до слова і пізнання є рушійною силою для наукових та професійних звитяг.

Доцент Кузебна В.В. представила інформацію щодо наукової діяльності кафедри і підкреслила, що нині кафедра працює над двома темами «Парадигматичні моделі інтерактивного навчання англійської мови студентів-лінгвістів у вищому навчальному закладі» та «Література США і Англії ХХ – початку ХХІ століть: проблеми історії, теорії, компаративістики». Також було зазначено, що викладачі кафедри постійно залучають до наукової діяльності студентів, які мають змогу виконати власне наукове дослідження та представити його на щорічній науково-практичній конференції. За результатами конференції щорічно видається збірник наукових статей студентів і магістрів: «Магістерські філологічні студії» (2013 р.), «Філологічні студії студентів і магістрів» (2014 р), «Наукові студії з прикладної лінгвістики» (2015 р.). Доц. Совєтна А.В. звітувала про методичну роботу на кафедрі, а ст. викл. Зозуля О.В. окреслила основні напрями виховної роботи.

12 травня у рамках «Тижня англійської мови»було проведено два відкритих заняття -з практики англійської мовита з комп’ютерної лексикографії та перекладу.

Відкрите заняття з практики англійської мови на тему«Shopping»проводилосяу студентів-першокурсників групи ПЛ 61 (ст. викл. Зозуля О.В.). У ролі викладачів виступили магістри групи МПЛ 21, які продемонструвалине лише високий рівень володіння англійською мовою, а й свої педагогічні здібності. Першокурсники брали активну участь і виявили жвавий інтерес до усіх типів завдань, розроблених їх старшими «колегами».

Під час проведення практичного заняття були апробовані різноманітні види діяльності із застосування мультимедійних засобів: презентація нової лексики та її подальше вживання у монологічному і діалогічному мовленні, відпрацювання граматичних навичок (ThePresentTenses) з урахуванням тематичної спрямованості заняття, аудіювання з наступним обговоренням, непідготовлене діалогічне мовлення, робота у групах тощо.

Висловлюємо щиру подяку як студентам першого курсу за активну участь у занятті, так і магістрам, які доклали багатозусиль, щоб зробити заняття цікавим, веселим та інформативним, а також стимулювати першокурсників до навчання!

Щиро сподіваємося, що подібний захід започаткує гарну традицію обміну досвідом!

Також відкрите заняття на 4 курсі відбулося у групі ПЛ 31 (доц. Макаренко Ю.Г.) на тему «Використання новітніх технологій у роботі перекладача». Студенти академічної групи підготували презентації присвячені сучасним програмам, якими можуть користуватися перекладачі у своїй професійній діяльності. Досить цікавим було повідомлення студента Станіслава Пожванюка, присвячений програмі машинного перекладу SmartCAT. Студент пояснив переваги використання такої програми та ключові етапи її застосування.

Презентація англійських страв 13 травня у холі 8 поверху завершила «Тиждень англійської мови», де студенти приготували національні страви англомовних країн та пригощали ними присутніх. Захід пройшов у теплій і дружній атмосфері з великою кількістю жартів та позитиву.