,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет гуманітарних технологій Новини 24-25 вересня 2021 року доцент кафедри іноземних мов ЧДТУ Ірина Багач стала учасницею XXVIII Міжнародної наукової конференції Асоціації українських германістів "Германістика та виклики часу"
Понеділок, 27 вересня 2021 21:59

24-25 вересня 2021 року доцент кафедри іноземних мов ЧДТУ Ірина Багач стала учасницею XXVIII Міжнародної наукової конференції Асоціації українських германістів "Германістика та виклики часу"

24-25 вересня 2021 року доцент кафедри іноземних мов ЧДТУ Ірина Багач стала учасницею XXVIII Міжнародної наукової конференції Асоціації українських германістів "Германістика та виклики часу"
Завантажити прикріплення:

24-25 вересня 2021 року доцент кафедри іноземних мов Черкаського державного технологічного університету Ірина Багач стала учасницею XXVIII Міжнародної наукової конференції Асоціації українських германістів   "Германістика та виклики часу: інтердисциплінарність, інтернаціоналізація та діджиталізація", яка відбулась у Львівському національному університеті імені Івана Франка за підтримки за підтримки Міністества освіти і науки України, Німецької служби академічних обмінів, Австрійської служби академічних обмінів у Львові, Фонду Ганнса Зайделя в Україні, Гете-Інституту в Україні.

У вітальній доповіді доктора філ. наук, Президента АУГ Паславської А.Й та пленарних доповідях зарубіжних гостей конференції д-ра Міхеле Вангі, д-ра Ірем Атасой було окреслено перспективи міждисциплінарних досліджень, інтернаціоналізації та діджиталізації.

Надзвичайно актуальною, з огляду на онлайн-навчання в умовах короновірусної пандемії, стала подіумна дискусія (модератор доктор філ.наук, проф. Паславська А.Й, за участі викладачів ліцеїв (Браткевич О.), та ВНЗ ( Кажан Ю.), референтів Гете-Інституту України (д-р Павлова Т.) й керівника коопераційного проекту Learnpolis.netНіколая Тойфеля, де учасники дискусії обговорювали переваги та недоліки сучасного онлайн та офлайн навчання.

Велику зацікавленість викладачів викликали традиційні воркшопи з дидактики (референт Лукас Майєрхофер) та презентації автентичних підручників Hueber- Verlag.

У секційних доповідях учасників конференції – науковців, викладачів ВНЗ України висвітлювались актуальні проблеми германської філології, подавалися результати досліджень у галузях граматики, фразеології, стилістики дидактики, літературознавства, перекладознавства та міжкультурної комунікації.

Доцент Багач І.Г. виступила з доповіддю на тему «Короналексикон:– вплив на розвиток словника мови». Доповідь про умови та критерії занесення неологізмів до словника та ілюстративна презентація найпоширеніших слів та виразів, які виникли в час пандемії COVID-19, викликали жваву дискусію колег по секції.

Участь у таких міжнародних форумах – надзвичайно важлива і необхідна складова праці викладача ВНЗ. Спілкування іноземною мовою з зарубіжними гостями й колегами, обмін думками, знайомство з новими методиками викладання та найновішими навчальними посібниками - є запорукою підтримання належного рівня кваліфікації викладача університету,- зазначила доцент кафедри іноземних мов ЧДТУ Ірина Багач.