,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет гуманітарних технологій Новини Нещодавно доцент кафедри прикладної лінгвістики Бондар Тамара Іванівна презентувала монографію "Інклюзивна освіта у США та Канаді: тенденції розвитку".
Неділя, 11 листопада 2018 20:59

Нещодавно доцент кафедри прикладної лінгвістики Бондар Тамара Іванівна презентувала монографію "Інклюзивна освіта у США та Канаді: тенденції розвитку".

Нещодавно доцент кафедри прикладної лінгвістики Бондар Тамара Іванівна презентувала монографію "Інклюзивна освіта у США та Канаді: тенденції розвитку".

Нещодавно доцент кафедри прикладної лінгвістики Бондар Тамара Іванівна презентувала монографію

"Інклюзивна освіта у США та Канаді: тенденції розвитку".

Монографію присвячено дослідженню тенденцій розвитку інклюзивної освіти у США та Канаді та творчої адаптації зарубіжного досвіду в процесі забезпечення рівного доступу до освіти особам з особливими освітніми потребами в Україні.

Результати дослідження дали підставу констатувати, що інклюзивна освіта має потенціал забезпечити розвиток успішного суспільства, оскільки грунтована на концепції неперервної освіти, спрямована на врахування диверсифікованих потреб людей з інвалідністю через адаптацію освітнього простору для забезпечення особливих потреб. Інклюзивна освіта вимагає корінної зміни педагогічного мислення щодо вирішення багаторівневих завдань.

Рекомендовано для організаторів освіти, педагогів секундарної освітньої ланки, працівників дошкільних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів педагогічного профілю, аспірантів і науковців, батьків, громадськості, що уможливить формування інклюзивної компетентності всіх учасників навчально-виховного процесу на всіх рівнях системи освіти України.