,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет гуманітарних технологій Новини Заходи до Дня перекладача кафедри романо-германської філології та перекладу (з 01.10.18 по 04.10.18)
Вівторок, 02 жовтня 2018 09:53

Заходи до Дня перекладача кафедри романо-германської філології та перекладу (з 01.10.18 по 04.10.18)

1 жовтня на кафедрі романо-германської філології та перекладу в рамках святкування Дня перекладача відбувся перекладацький батл з усного та послідовного перекладу.  

Студенти 4 та 5 курсу (НП-55, МНП-45) під керівництвом зав. каф. РГФП к.філол.наук, доц. Кучер З.І. та к.філол.наук, доц. Орлової М.О. вправлялися у різних видах перекладу.

Проведення подібних заходів допомогає студентству зануритися в реалії роботи перекладача,який працює  на ділових переговорах, брифінгах, прес-конференціях, презентаціях чи супроводжує іноземну делегацію.

Робота в спеціалізованій лабораторії для усного перекладу дає змогу студентам перевірити себе на стресостійкість, виховувати в собі здатність швидко реагувати на будь-яку ситуацію. Робота з послідовним перекладом має характерні особливості, а саме – володіння іноземною мовою на високому рівні, наявність значного лексичного запасу, вміння передавати текст точно, лаконічно, чітко та грамотно, максимально швидко провести аналіз почутого і відтворити текст, підбираючи при цьому терміни, слова та фрази, максимально точні та відповідні до мови оригіналу.

В ході заходу студенти працювали з автентичними текстами різних рівнів складності та показали високі результати, а переможцями батлу стали: 

Перше місце: Гордієнко К. (МНП-45), Перепелиця Н. (МНП-45)

Друге місце: Носач В. (МНП-45)

Третє місце: Дунаєва О. (НП-55) та  Маловічко С. (МНП-45)

Вітаємо переможців!!!