,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У Черкасах юні актори та поети області змагалися за першість на фестивалі-конкурсі «КРИЛА – 2018»
П'ятниця, 30 березня 2018 13:51

У Черкасах юні актори та поети області змагалися за першість на фестивалі-конкурсі «КРИЛА – 2018»

Вчора у стінах Черкаського державного технологічного університету відбувся Черкаський обласний фестиваль-конкурс юнацької творчості «Крила-2018″, який покликаний розвивати кожного школяра та студента як творчу та всебічно обдаровану особистість.

Про це повідомляє інтернет-видання ВиЧерпно.

Конкурс на Черкащині проходить вдруге. Захід щорічно проводиться навесні і приурочений до Всесвітнього дня поезії, який відзначається 21 березня, та Міжнародного дня театру, що відзначається 27 березня.

У конкурсах в рамках фестивалю взяло участь 94 учасники: представники Смілянщини, Лисянщини, Чигиринщини, Канівщини, Корсунщини, Городищини, Уманщини, Чорнобаївщини та міста Черкаси. Це представники театральних студій, літературних театрів, майстрів художнього слова та поетів загальноосвітніх навчальних та вищих навчальних закладів Черкащини, а також дитячих центрів та шкіл юнацької творчості — шкіл мистецтв.

На фестивалі школярі та студенти змагалися за першість у таких конкурсах: авторська поезія, художнє слово та театральне мистецтво. Журили учасників народні артисти України, заслужені діячі мистецтв України та інші творчі особистості.

- Той, хто проводить своє дозвілля на користь, вміє вчитися та прагне удосконалюватися. Я не вірю, що людина може бути талановита тільки в одному. Як правило, вона всебічно розвинена. Сьогоднішнє хобі для когось у майбутньому стане професією: хтось стане журналістом, артистом, а хтось стане інженером, хіміком, біологом. Тому всім конкурсантам я бажаю перемоги — як сьогодні, так і по життю. Навіть якщо просто бути учасником хорошої справи — це вже своєрідна перемога — перемога над собою, — з вітальним словом звернувся до учасників фестивалю ректор ЧДТУ Олег Григор.

Диплом І ступеня у номінації «Авторська поезія» отримав Валентин Тупота, студент Черкасько державного бізнес-коледжу. Гран-прі здобула Анастасія Гайфулліна, школярка Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №22.

У конкурсі «Художнє слово» перемогла Анастасія Заблоцька з Черкаського політехнічного технікуму. Нагороду Гран-прі отримала Яна Пінькас з Корсунь-Шевченківської загальноосвітньої спеціалізованої школи №5.

І місце у конкурсі «Театральне мистецтво» отримали актори студії «ДівАн» ЧНУ ім. Б. Хмельницького, а гран-прі — театр «Флеш-Арт» Черкаського художньо-технічного коледжу.

Фестиваль-конкурс відбувся за підтримки Управління освіти і науки Черкаської ОДА, департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА, Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА, Черкаського обласного комітету профспілки працівників освіти і науки України, департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, Черкаської обласної організації національної спілки письменників України, Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка, Первинної профспілки організації ЧДТУ.