,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас ЯК СТВОРИТИ “РОЗУМНИЙ ДІМ” - У ЧДТУ ВІДКРИЛИ ЛАБОРАТОРІЮ, ДЕ СТУДЕНТИ ВИВЧАТИМУТЬ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПРИМІЩЕННЯМИ
Вівторок, 20 березня 2018 09:19

ЯК СТВОРИТИ “РОЗУМНИЙ ДІМ” - У ЧДТУ ВІДКРИЛИ ЛАБОРАТОРІЮ, ДЕ СТУДЕНТИ ВИВЧАТИМУТЬ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПРИМІЩЕННЯМИ

У Черкаському державному технологічному університеті створили лабораторію сучасних цифрових рішень та робототехнічних систем. У ній студенти профільних спеціальностей зможуть проектувати системи управління приміщеннями, а також практикуватися у налаштуванні телефонних станцій.

Йдеться на сайті Міністерства освіти і науки України

До наповнення лабораторії увійшли стартові набори Raspberry Pi 3, комплекти Arduino та набори датчиків для них, автоматичні телефонні станції (АТС) та IP-телефони, контрольно-вимірювальне обладнання. Усі ці прилади застосовують для обслуговування офісів та житлових приміщень. Приміром, системи типу “Розумний будинок” або “Автоматизація і роботизація виробничих процесів” дозволяють централізовано керувати електроприладами через Інтернет.

Крім того, робота з обладнанням покращить професійні навички фахівців з телекомунікацій, які займаються налаштуванням та обслуговуванням міні АТС.

Презентація відбулась на факультеті електронних технологій та робототехніки ЧДТУ, де вивчають радіотехніку та новітні технології. Запит на таку освіту зумовлено й тим, що у деяких черкаських школах учні вивчають основи робототехніки й бажають розвивати відповідні знання. Зокрема, для цього у ЧДТУ цьогоріч впровадили нові освітні програми відповідного освітнього напряму.

Відкриття лабораторії реалізували в межах “Обласної програми підтримки ВНЗ Черкаської області на 2015 – 2019 роки”.