,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ створювали живописну весну
Вівторок, 27 лютого 2018 09:05

У ЧДТУ створювали живописну весну

Унікальний авторський майстер-клас відбувся в Черкаському технологічному університеті. Свято  весни влаштувала старший викладач кафедри дизайну, учасниця всеукраїнських та регіональних виставок, членкиня Черкаського осередку Спілки дизайнерів України Тетяна Куліш. Майстриня відома, як багатогранний художник, який працює в різних жанрах — живописі, графіці володіє мистецтвом батіку та сучасних видів розпису текстилю. 

 Повідомляє Нова Доба

За півгодинки до весни суто жіночий колектив, що зібрався опановувати секрети майстерності в написанні акварелі від пані Тетяни, з захопленням занурився у тему, присвячену ніжним квітам — тюльпанам. За переказами, ця дивовижна квітка з’явилась на українській землі зі Стародавньої Персії. Власне, тюльпани, мабуть, потрібно зображати саме так — ніжно, весняно, акварельно.
Сама художниця вважає, що на тему майстер-класу її свого часу навів та надихнув художник з Клайпеди Сергій Лисий. Він приїздив до Черкас, у гості на кафедру дизайну ЧДТУ, наприкінці минулого року.
− Сьогодні акварельний живопис набуває неабиякої популярності, − переконана Тетяна Анатоліївна. − Про це свідчать пленери, міжнародні та всеукраїнські виставки.

Тож, Тетяна Куліш має добру задумку наприкінці травня влаштувати в Черкасах виставку акварельного живопису, на яку мріє запросити всіх художників міста.
Наприкінці майстер-класу його учасниці на високій ноті натхнення написали спільну сонячну квіткову картину. Вона є символом єднання та одвічної весни.
До речі, майстер-класи з акварельного живопису від Тетяни Куліш матимуть продовження для всіх охочих уже з 1 березня.

 

Тетяна Євгеньєва