,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Студенти-іноземці ЧДТУ розповіли про новорічні традиції рідних країн
Четвер, 04 січня 2018 13:36

Студенти-іноземці ЧДТУ розповіли про новорічні традиції рідних країн

Напередодні нового року іноземні студенти Черкаського державного технологічного університету розповіли, як святкують новий рік в їхніх рідних країнах, інформує прес-служба ЧДТУ.

Повідомляє інформаційне видання ВиЧерпно

Студент підготовчого факультету Навчально-наукового центру по роботі з іноземними студентами ЧДТУ Абдула із Гвінеї-Бісау зізнається, що вперше у своєму житті побачив сніг в Україні, оскільки в рідній країні снігу зовсім немає. Його товариш Томе розповів, що в Гвінеї-Бісау на Новий рік зазвичай він із друзями ходить до клубу, де вони їдять фрукти, п’ють сік та танцюють.

- У нас теж є Дід Мороз,- говорить земляк хлопців Жуліо. – У нас його називають Пай Наталь (Рai Natal) і він вітає усіх з Новим роком.

А Ефрем додає, що в Гвінеї-Бісуа також є новорічне дерево, яке називається árvore de Natal.

- Прийдешній рік – рік собаки, тож на столі мають бути улюблені ласощі песика, символа року, — наголошує четвертокурсниця Айлар з Туркменістану. – Наприклад, коли був рік барса, бабуся поставила на стіл сире м’ясо.

П’ятикурсник Майкл з Гани говорить, що для них Новий рік – це родинне свято, коли вся сім’я збирається разом за святковим столом.

Лахсен з Марокко щиро дивується, що українці мають кілька новорічних свят – два Різдва і, власне, Новий рік. У Марокко так довго не святкують.