,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ говорили про волонтерські проекти
Понеділок, 13 листопада 2017 11:49

У ЧДТУ говорили про волонтерські проекти

9 листопада, за ініціативи кафедри Економічної теорії та банківської справи ЧДТУ і студентів спеціальності 232 «Соціальне забезпечення» відбулася зустріч із координаторами волонтерських проектів у Черкасах «Чудо восьминіжки» та «Чудо шапочки».

Повідомляє видання ПРОЧЕРК, посилаючись на прес-службу ЧДТУ

Напередодні Всесвітнього Дня передчасно народженого малюка, що відзначається 17 листопада, викладачі та студенти Черкаського державного технологічного університету вирішили познайомити всіх бажаючих із громадськими волонтерськими ініціативами, які успішно реалізуються у нашому місті.

Наталя Харченко, координатор проекту «Чудо восьминіжки» у Черкасах розповіла історію виникнення чудодійних плетених іграшок, які зараз дарують надію тисячам матусям передчасно народжених малюків.

Так, проект «Чудо восьминіжки» започаткували у Данії в 2013 році, де одна матуся вперше сплела такого восьминіжку для свого передчасно народженого малюка. Коли малюк почав одужувати, а зцілювальний ефект плетених іграшок повторювався знову і знову, здивуванню лікарів не було меж. Відтоді проект набув неабиякої популярності у всьому світі.

Лікарі схиляються до думки, що малечі звично мати біля себе пуповину і тримання плетених ніжок восьминіжки нагадує їм про відчуття спокою у маминій утробі, дитинка заспокоюється та відчуває себе захищеною.

Сьогодні восьминіжок плетуть в Україні, Білорусі, Росії, Казахстані, Бельгії, Нідерландах, Німеччині та інших країнах світу. А Черкаси стали одним із перших українських міст, що долучилися до такого проекту.
Нині до ініціативи «Чудо восьминіжки» залучено чимало майстринь, які бажають допомогти передчасно народженим діткам у різних містах України. 

«Чудо восьминіжок» плетуть із 100% бавовни, що легко переться, не линяє, не завдає алергічних реакції, а наповнювач холлофайбер надійно фіксується капроном. Кожна іграшка ретельно перевіряється на відповідність вимогам і параметрам. Черкаські «Чудо восьминіжки» передаються у Перинатальний центр м.Черкаси для «ранніх пташенят», відправляються до пологових будинків Черкаської області та інших міст України.

Протягом двох років у Черкасах побачили світ 300 плетених восьминіжок, які допомагають тим, хто цього потребує.

–Ми дуже раді, що небайдужі люди долучаються до нашого проекту, - наголошує координатор проекту «Чудо восьминіжки» у Черкасах Наталя Харченко. – Щоразу коли бачиш результат – віриш у справжні дива.

У свою чергу координатор проекту «Чудо шапочки» Ксенія Лоза разом із волонтеркою Настею Негодою більше розповіли про волонтерський рух в Україні та Черкасах. Зокрема зупинилися на Всеукраїнській волонтерській мережі (Volunteer Network Community), на її діяльності та проектах, які успішно сьогодні реалізуються не лише в Черкасах, а й у всьому світі.

Після знайомства з координаторами та з цікавими проектами усі бажаючі мали змогу долучитися до доброї справи та взяти участь у майстер-класі з плетіння восьминіжок та в подальшому реалізовувати себе у волонтерських ініціативах.