,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ вперше почнуть готувати фахівців з музеєзнавства та експертів культурно-історичних цінностей
Вівторок, 14 лютого 2017 14:35

У ЧДТУ вперше почнуть готувати фахівців з музеєзнавства та експертів культурно-історичних цінностей

на транспорт 2

Починаючи з 2017 року в Черкаському державному технологічному університеті здійснюватиметься підготовка фахівців зі спеціальності 032 «Історія та археологія» (спеціалізація «Історія, музеєзнавство, експертиза культурно-історичних цінностей та правова охорона історико-культурних пам’яток»), повідомляє ВиЧерпно.

– Відтепер наш навчальний заклад готуватиме фахівців у галузі історії, музеєзнавства, експертизи культурно-історичних цінностей, правової охорони історико-культурних пам’яток. Набір студентів на спеціальність «Історія та археологія» відбудеться вже під час цьогорічної вступної кампанії. Згідно ліцензійного обсягу ми плануємо набрати до 40 студентів на денну та заочну форму навчання.  Перспективність спеціальності «Історія та археологія» не викликає жодних сумнівів, адже ми ставимо перед собою завдання: формування кадрового та наукового потенціалу України через пізнання історико-культурної спадщини нашого народу. А реалізація цього завдання здійснюватиметься колективом кваліфікованих фахівців – докторів та кандидатів наук, які є авторами багатьох монографій, підручників, посібників, авторських курсів з історії в рамках наукової школи, що діє в Черкаському державному технологічному університеті з 1998 року, – так прокоментував відкриття нової спеціальності ректор ЧДТУ Олег Григор.

– Наші студенти матимуть змогу отримати ґрунтовні знання з різних галузей історичної науки, зокрема, історії України, всесвітньої історії, археології, етнології, історичного краєзнавства, джерелознавства, історіографії; опанувати основи науково-дослідницької роботи в бібліотеках, архівах, музеях; публікувати власні роботи в наукових виданнях, брати участь у міжнародних наукових конференціях – зазначила завідувач кафедри історії України та суспільних дисциплін,  кандидат історичних наук, доцент Ірина Стадник. – По закінченню навчання випускники зможуть працювати у науково-дослідних інститутах та дослідницьких центрах; в антикварних і букіністичних салонах (експертами-консультантами), у структурі органів державного управління; у музеях, історико-культурних заповідниках; у політичній сфері (зокрема як політичний консультант, аналітик, спічрайтер); у засобах масової інформації тощо.

За більш детальною інформацією стосовно спеціальності 032 «Історія та археологія», спеціалізації «Історія, музеєзнавство, експертиза культурно-історичних цінностей та правова охорона історико-культурних пам’яток» звертайтеся на  кафедру історії України та суспільних дисциплін ЧДТУ (каб. 221, корпус № 2):

м. Черкаси,  бульвар Шевченка, 460.

тел. (0472) 73-02-52

моб. 097 375 04 84

063 980 23 29

099 134 75 26

 За інформацією прес-служби ЧДТУ