,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас РАДІЄМО НОВОМУ ПАРТНЕРСТВУ!
П'ятниця, 09 лютого 2024 16:22

РАДІЄМО НОВОМУ ПАРТНЕРСТВУ!

7 лютого 2024 року ректор Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького Наталя Фалько та ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор підписали два договори: Договір про співпрацю та Договір про академічну мобільність здобувачів вищої освіти! Про це інформує пресслужба Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

На зустрічі також були присутні перший проректор МДПУ, професор Наталя Глебова та перший проректор ЧДТУ, професор Артем Гончаров.

Обидва керівники закладів освіти домовивлись об’єднати зусилля, використати всі наявні можливості та ресурси на умовах спільної координації.

Відповідно до укладеної угоди партнери співпрацюватимуть з метою забезпечення національної кредитної мобільності, яка полягає у взаємному обміні досвідом з метою покращення якості підготовки фахівців, закріплення їхніх теоретичних знань на практиці.

Ця співпраця посилить підвищення якості підготовки фахівців, а також процес інтеграції між наукою, освітою та практичним використання знань, взаємовигідного поєднання наукового потенціалу з практичним досвідом роботи, задоволення потреб і запитів кафедр університетів.

Окрім цього, керуючись прагненням до розвитку академічної мобільності та відповідно до Положення про порядок реалізації права на академічну мобільність (Постанова Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2015 р. № 579), Наталя Фалько і Олег Григор поставили підписи під Договором про організацію програм академічної мобільності.

Таку угоду партнери уклали задля:

підвищення якості теоретичної та практичної підготовки здобувачів вищої освіти;

розширення можливостей студентської молоді у набутті досвіду проведення науково-дослідної роботи та впровадження її результатів;

посилення інтеграції освіти і науки, розвитку подальших наукових досліджень у межах України; обміну досвідом у сфері навчально-педагогічної роботи між закладами вищої освіти України.

В процесі підписання договорів було акцентовано увагу на необхідності ділитися позитивним досвідом задля покращення якості освіти та розвитку університетів, а партнерство забезпечить втілення спільних ідей, задумів та реалізацію перспективних проєктів!