,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Олег Шаров відвідав заклади фахової передвищої та вищої освіти Черкащини
Вівторок, 05 грудня 2023 09:52

Олег Шаров відвідав заклади фахової передвищої та вищої освіти Черкащини

1 грудня 2023 року генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров завітав до Черкаського державного технологічного університету. Там він зустрівся з освітянами області для обговорення законодавчих ініціатив щодо реформування системи вищої і фахової передвищої освіти. Разом із науковцями університету вшанували пам’ять «батька української Конституції» – Михайла Сироту, – поклавши квіти до пам'ятного знака на Площі знань ЧДТУ.  Про це інформує «Міністерство освіти і науки України».

Олег Шаров ознайомився з матеріально-технічною базою університету, оглянув сучасні лабораторії, спеціалізовані аудиторії, Noosphere Engineering School та облаштовані укриття. На позачерговому засіданні Вченої ради ЧДТУ він також виступив із презентацією «Системно-структурна трансформація вищої освіти: війна, повоєнне відновлення, євроатлантична інтеграція». Засіданням головував ректор ЧДТУ Олег Григор, були присутні голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Шамрай, керівники закладів вищої освіти Черкащини, члени ректорату та студентської ради ЧДТУ. 

Під час виступу представник МОН ознайомив присутніх з актуальними законопроєктами та перспективами системних змін, розповів про пріоритетні плани та напрями трансформації освіти, зокрема про модернізацію освітніх програм та ключові завдання МОН, переосмислення ролі коледжів та університетів з орієнтацією на освіту країн ЄС із фаховими роз’ясненнями. Після презентації відбулася сесія питань-відповідей. 

Того ж дня у Черкаському державному бізнес-коледжі Олег Шаров провів зустріч із директорами фахових коледжів Черкащини. У зустрічі взяли участь заступник начальника Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Шамрай та начальник управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Валерій Данилевський.

Олег Шаров представив доповідь «Основні тенденції у сфері фахової передвищої освіти у 2023 році», у якій визначив напрями освітніх новацій, враховуючи зміни пріоритетів у роботі коледжів в умовах війни та повоєнної відбудови. Разом з освітянами відбулася активна дискусія, присвячена проблемам та основним завданням розвитку й трансформації освітнього середовища.