,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас «Слово має силу» –відкриття виставки студентів кафедри дизайну ЧДТУ
Вівторок, 07 листопада 2023 10:19

«Слово має силу» –відкриття виставки студентів кафедри дизайну ЧДТУ

2 листопада в Черкаській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулося відкриття виставки студентів кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету «Слово має силу». Експозиція – уже третій спеціальний виставковий проєкт кафедри дизайну ЧДТУ для нашої бібліотеки з нагоди Дня української писемності та мови. На виставці представлено шрифтові композиції з висловами українських письменників, віршами поетів та плакати відповідного змісту. Про це повідомляє «Черкаська обласна універсальна наукова бібліотека імені Тараса Шевченка».

Із відкриттям виставки студентів привітали ректор ЧДТУ, доктор політичних наук, професор Олег Григор, завідувачка кафедри дизайну ЧДТУ, доктор мистецтвознавства Інна Яковець, голова правління спілки дизайнерів України, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри дизайну ЧДТУ Юрій Борисов, які у своїх виступах підкреслили виняткове значення графічного дизайну у формуванні сучасного візуального середовища.

Керівниця сектору «Графічний дизайн», доктор історичних наук, професор кафедри дизайну ЧДТУ Олена Храмова-Баранова розповіла про роботу студентів та презентувала присутнім листівки «Мирних свят», а професор кафедри Наталія Романенко розкрила історію створення серії плакатів «Абетка». Старший викладач Олена Галицька не лише розповіла про особливості представлених на виставці робіт, а й запропонувала присутнім обрати конвертики-сюрпризи, в яких ховалися слова, щоб усвідомити, чи мають вони силу. Цікаво та символічно, що кількома першими зі слів, що їх дістали з горщика гості, були «мир», «краса» й «сила».

Директор Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка Людмила Дядик подякувала викладачам та студентам за чудову виставку та підкреслила важливість мови в сучасному суспільстві.