,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас На кафедрі приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій ЧДТУ відбулася Х міжнародна науково-технічна конференція «Датчики, прилади і системи – 2023», присвячена пам’яті професора Валерія Шарапова
Вівторок, 26 вересня 2023 10:17

На кафедрі приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій ЧДТУ відбулася Х міжнародна науково-технічна конференція «Датчики, прилади і системи – 2023», присвячена пам’яті професора Валерія Шарапова

 На базі Черкаського державного технологічного університету відбулася Х Ювілейна Міжнародна науково-технічна конференція «Датчики, прилади і системи – 2023», присвячена пам'яті професора, доктора технічних наук, заслуженого діяча науки і техніки Валерія Михайловича Шарапова. Про це повідомляє «Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації», посилаючись на пресслужбу ЧДТУ.

Зараз, коли Україна непомірними зусиллями виборює свободу всієї Європи, всього цивілізованого світу, організаторам конференції вдалося об'єднати зусилля понад 120 учасників з України, Польщі та Румунії задля обміну рішеннями актуальних наукових проблем.

Конференція «Датчики, прилади і системи – 2023» стала своєрідною платформою, де фахівці, вчені, здобувачі обмінюються ідеями, досвідом та відкриттями у сфері розробки нових та модернізації існуючих датчиків, приладів і систем – від технологій їх виготовлення до економічної ефективності їх використання. А близько 60 тез доповідей, які були подані на цей захід, свідчать про спільне бажання науковців рухатися вперед, вдосконалювати та впроваджувати нові технології, що відкривають шляхи до нових досягнень та інновацій.

На цьогорічній конференції активно обговорювалися проблеми та виклики, що стоять перед галузями точного приладобудування, мікросхемотехніки, електроніки, інформаційних технологій, а також в процесі випробування зразків ОВТ, встановлювалися можливості та перспективи, які відкриваються перед суспільством. Задекларованими результатами конференції є обмін науковими знаннями та створення платформ для співпраці між її учасниками, що має стати додатковим поштовхом для нових новаторських ідей і проектів.