,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У черкаському ЦНАПі відкрили мистецький арт-простір
Понеділок, 31 липня 2023 11:00

У черкаському ЦНАПі відкрили мистецький арт-простір

У черкаському Центрі надання адміністративних послуг до Дня Державності України презентували мистецький арт-простір. Про це інформує «Про все».

На трьох локаціях відвідувачі ЦНАПу зможуть побачити найкращі художні роботи від студентів ЧДТУ, витвори вихованців черкаських художньо-мистецьких закладів та експозицію фотосвідчень з фронту з погляду черкасця Володимира Мукана, який загинув на війні.

Директор департаменту ЦНАП Олег Ткаченко зазначив, що щоденно до Черкаського ЦНАПу звертається близько 600 людей.

Перша експозиція – це кращі плакатні роботи студентів, випускників та викладачів кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету, які були представлені в межах мистецького проєкту «Вольнанова».

– Насправді, те, що ви бачите, є лише фрагментом серед тієї величезної кількості робіт, що були представлені в межах проєкту «Вольнанова», – підкреслила завідувачка кафедри дизайну ЧДТУ, доктор мистецтвознавства, професор Інна Яковець. – В якості мистецької акції він був започаткований буквально з перших днів після повномасштабного вторгнення. Його було організовано спільно з Національною спілкою художників України. Мета акції добре вкладається у вислів «Поки лунають гармати, мистецтво не повинно мовчати». Роботи, до речі, ще продовжують надходити з різних міст України та різних країн світу. Наразі сьогодні ми експонуємо 31 роботу. Більшість з них – роботи студентів ЧДТУ, випускників кафедри дизайну та викладачів. Кожен з авторів висловлювався на полотні так, як він це відчував. Деяким роботам вже більше року, а деякі є «свіжими». Відповідно, емоції, викладені авторами, різняться за настроєм. І це позначилось у їхньому виборі кольору та самій емоційності творів.

За словами Інни Яковець, через рік від старту мистецької акції, стало зрозумілим, що вона потребує не просто розвитку, але й масштабування. Так народилася та була реалізована ідея доєднання до проєкту черкаських художніх та мистецьких шкіл та інших мистецьких осередків.

– Ми залучили до першого дитячого конкурсу «Вольнанова-діти» три вікових категорії ( від 6 до 17 років), і у підсумку побачили що не помилились у своїх сподіваннях, адже побачили чудовий рівень робіт. Головне, дитячі твори, як лакмус відображають відчуття нинішнього часу нашими дітьми. Позитиву в них значно більше, бо діти хочуть бачити світ саме таким, яким він має для них бути в майбутньому. Світлим, кольоровим, мирним сповненим любові до своєї країни, – акцентувала Інна Олександрівна.