,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ на Площі знань відзначили День Конституції
Четвер, 29 червня 2023 11:44

У ЧДТУ на Площі знань відзначили День Конституції

28 червня 2023 року на Площі знань Черкаського державного технологічного університету відбулися урочистості з нагоди 27-ї річниці прийняття Основного Закону України. Про це повідомляє «Нова доба», посилаючись на  пресслужбу ЧДТУ.

 Традиційно очільники області та міста, освітяни, військові, громадські діячі  вшанували пам’ять видатного земляка – «батька української Конституції» Михайла Сироти, схиливши голови на знак пошани та поклавши квіти до його погруддя. Пройшовши шлях від студента до проректора із навчальної роботи Черкаського інженерно-технологічного інституту, нині – Черкаський державний технологічний університет, народний депутат України Михайло Сирота у червні 1996 року упродовж 15 годин простояв за трибуною Верховної Ради України, відстоюючи права та обов’язки громадян України, прописані в новому основному законі держави, за що й отримав почесне ім’я «батька української Конституції».

Ухвалення Верховною Радою України Основного закону 28 червня 1996 року стало важливим етапом утвердження державності, мало величезне політичне та правове значення для розвитку української політичної нації та громадянського суспільства. Венеціанська комісія визнала нашу Конституцію України однією з найдемократичніших у Європі, особливо в частині прав, свобод та обов’язків громадян, які повністю відповідають міжнародним стандартам у галузі конституційного права. Цього дня очільники області та міста вручили низку почесних нагород військовим, родинам загиблих, рятувальникам, прикордонникам, волонтерам, управлінцям, працівникам закладів освіти та культури. Начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець вручив Подяку Верховної Ради України за значний особистий внесок у розвиток вітчизняної науки і освіти, підготовку висококваліфікованих фахівців, плідну науково-педагогічну діяльність та високий професіоналізм доктору економічних наук, професору кафедри економіки та управління ЧДТУ Оксані Захаровій. Грамоту виконавчого комітету Черкаської міської ради за високий рівень професіоналізму, вагомий особистий внесок у розвиток природоохоронної діяльності, підвищення рівня екологічної освіти і культури молоді, а також із нагоди Дня Конституції України з рук міського голови Анатолія Бондаренка отримала старша викладачка кафедри хімічних технологій та водоочищення ЧДТУ Наталія Фоміна.