,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У ЧДТУ розпочали роботу над міжнародним проєктом, спрямованим на відбудову інфраструктури України
Середа, 26 квітня 2023 10:55

У ЧДТУ розпочали роботу над міжнародним проєктом, спрямованим на відбудову інфраструктури України

24 квітня в Черкаському державному технологічному університеті пройшла перша робоча зустріч учасників спільного з Університетом Східного Лондона проєкту, спрямованого на повоєнну відбудову інфраструктури України.

Про це повідомляє інтернет-видання Прочерк, посилаючись на пресслужбу ЧДТУ.

Взяти участь у проєкті виявили бажання студенти першого, другого та третього курсів факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування ЧДТУ – майбутні будівельники, геодезисти та екологи.

На початку зустрічі проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв'язків ЧДТУ Еміль Фауре ознайомив присутніх з історією створення проєкту. Зокрема Еміль Віталійович зазначив, що Черкаський державний технологічний університет спільно з Університетом Східного Лондона (University of East London), у межах реалізації партнерської угоди проєкту «Twinning», реалізовують інноваційний пілотний проєкт з оцінювання пошкоджень українських будівель і споруд за допомогою дронів. Цей проєкт передбачає навчання керуванню безпілотниками і створення 3D цифрових моделей зйомок. Отримані дані використовуватимуть українські та закордонні геодезисти для ухвалення спільного рішення щодо ефективних, стійких і екологічно чистих підходів до відновлення інфраструктури України. Черкаський державний технологічний університет та Університет Східного Лондона виграли грант у межах міжнародної програми «Ініціатива Єднання» («Twin for Hope») у партнерстві із об’єднанням університетів Великобританії «Universities UK», яка спрямована на сприяння співпраці між Великобританією та Україною. Програма підтримується Research England і UK Research and Innovation.

Своєю чергою заступниця декана факультету гуманітарних технологій з наукової роботи Людмила Усик розповіла студентам про Університет Східного Лондона, з яким ЧДТУ уклав меморандум про співпрацю у червні минулого року.

На онлайн-зв'язок з Черкасами вийшов ідейний натхненник проєкту, пілот БПЛА з Маріуполя Ілля Березовський, який буде навчати молодь працювати з дронами, грамотно збирати дані, обробляти інформацію, створювати 3D моделі.

– Дрони виконують багато задач, головне – вміти ним користуватися, – наголосив Ілля Березовський.

Декан факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування ЧДТУ Денис Грецький зауважив, що нині дрони – перспективні технології, за допомогою яких можна обстежувати будь-який цикл будівельних конструкцій – ці технології дають можливість досягати важкодоступних місць, візуалізувати проблеми та максимально ефективно ухвалювати рішення щодо реконструкції будівель.

Підсумовуючи зустріч, завідувач кафедри геодезії, землеустрою, будівельних конструкцій та безпеки життєдіяльності ЧДТУ Сергій Ротте зосередив увагу на організаційних питаннях, зокрема тривалості лекційних та практичних занять, результатах навчання, перевагах участі у міжнародній ініціативі.